Supermame

#paste baia mare # anca valean # homemade pasta #paste de casa #retete paste

Super-mame: Anca si uimitoarele paste de casa in combinatii delicioase

Este imposibil sa existe cineva caruia sa nu-i placa pastele. Iar marii chefi spun ca odata ce ai mancat paste de casa nu vei mai manca niciodata spaghetti de la supermarket. Asa este, mai ales daca gasesti un furnizor precum Anca Valean, o mama care a inceput acest business mai intai din nevoie si apoi din pasiune. 

Aroma de paste la cuptor este una dintre cele mai speciale, una dintre acele miresme care iti provoaca imediat o reactie de foame. Pastele dau dependenta. Si mai ales pastele facute de o tanara mamica din Baia Mare ce a inceput o mica afacere care insa ar putea face fata cu succes exigentelor celor mai priceputi bucatari. Asa ca Anca este o adevarata supermama. De profesie functionar public, a devenit membra a comunitatii Work at Home Moms dupa ce a reusit sa inceapa un business cu adevarat special si creste un copil minunat, pe Elena. De altfel cu Elena a inceput povestea Homemade Pasta.

"Ideea a avut.o mama mea care ma tot bate la cap de vreo 3 ani sa ii fac paste de fiecare data cand i se aduna multe oua (ai mei stau la tara si au gospodarie cu animale si gradina), iar vara trecuta am petrecut-o la ei cu pitica mea care atunci avea 10-11 luni. Din dorinta mea de a-i oferi fetitei mancare cat mai naturala si mai putin procesata mi-am facut timp sa fac cateva paste sa ne ajunga vreo 2-3 luni pentru ea. Avand la indemana gradina mamei am luat de acolo fel de fel de fructe si legume oentru a colora aluatul. Satisfactia ce am simtit-o in acel moment a fost punctul de inceput al afacerii. Culorile, textura aluatului, formele ce ieseau din mana mea au contribuit toate la o noua pasiune, cea pentru paste", povesteste Anca. 

Afacerea a inceput incet, conditionata fiind de programul fetitei. Investitia nu a fost una mare (aproximativ 300 de lei), avand materia prima la indemana, de aceea Anca si-a permis sa dezvolte acest business incet, intr-un ritm natural, fara sa faca rabat de la calitate. Asa a ajuns sa creeze spaghetti si tagliatele, farfale si alte minunatii dupa placul clientilor: din faina integrala sau nu, cu ou sau nu, cu sare sau nu, cu arome precum spanac, sfecla, dar si nuci sau usturoi. 

"Pastele le fac in mare parte manual, cu mici ajutoare din partea tehnologiei noi. Ca si retete, se pot prepara in toate modurile posibile. Sunt delicioase cu sosuri complexe pentru ca au o textura catifelata, iar gustul nu se compara cu cel al pastelor din magazine. Ca si timp de livrare catre client incerc sa nu treaca o saptamana de la lansarea comenzii", mai spune antreprenoarea in varsta de 29 de ani. 

Provocari, dezamagiri? Exista, ca in cazul oricarui business, indiferent de domeniu. Asa cum se intampla in multe afaceri de familie, unde se pune pret pe calitate, in detrimentul cantitatii, marea dezamagire vine din faptul ca multi dintre cei care interactioneaza cu produsele Homemade Pasta nu pun mare pret pe timpul investit in prepararea cu atata migala a produselor. 

Cum suna viitorul pentru Anca? "In viitorul apropiat urmeaza o retehnologizare si un spatiu nou in care sa ne putem extinde si catre clienti mai mari, dar pastrand mereu calitatea produsului actual. In viitorul indepartat ma vad un producator de paste handmade exportand produsul catre tarile UE", spune tanara antreprenoare.

Pastele minunate in cele mai curajoase si gourmet combinatii le gasiti aici. Preturile pornesc de la 5 lei/250 de grame. Pastele se consuma in 4 luni, dar cu siguranta nu vor rezista atat de mult. Pentru combinatii si personalizarea comenzii, o puteti contacta pe Anca pe pagina de Facebook a Homemade Pasta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele