Supermame

#carti senzoriale # jucarii fetru #carti fetru #firedinpovesti.ro #catalina comanici # mama antreprenor

Super-mame: Catalina creeaza povesti educative pentru fiecare copil

La 29 de ani, Catalina Comanici este deja mama de 3 ani si antreprenor de succes de un an. Din joaca, din dorinta de a realiza jucarii prietenoase pentru baietelul ei, a ajuns sa conduca un business care ii aduce o multime de satisfactii. Fiecare produs ce iese din atelierul ei are o poveste unica. Si totul a inceput cu cateva bucati de fetru pe care le-a transformat in carti senzoriale.

Cartile Catalinei au prins viata mai intai in atelierul improvizat in sufragerie. Dupa 6 luni, cand deja devenise evident ca businessul va functiona, atelierul s-a mutat intr-un sediu unde se afla acum utilaje in valoare de peste 15.000 de lei. Dar asta dupa ce toata povestea a inceput cu cateva bucati de fetru, foarfece, ac si ata. Catalina este la baza economist, insa cu siguranta i se potriveste mult mai bine acest "job" care implica in special creativitate.

Cartile-jucarie create de tanara mamica sunt special create pentru copiii care isi dezvolta abilitatile motrice si nu numai. Fiecare pagina spune o poveste (anotimpurile, cum ne imbracam, cat este ceasul etc) si are texturi diferite (fetru, fermoare, lana, dantela, nasturi, margele), astfel incat copilul sa ia contact cu cat mai multe informatii din lumea cu care abia face cunostinta. Pe langa cartile senzoriale, Catalina a inceput sa creeze si alte obiecte. Covorasele de activitati sunt la fel de interesante si cu siguranta provoaca un copil pentru mult timp, fiind un izvor nesecat de jocuri. 

Preturile pornesc de la 12 lei pagina unei carti, iar covorasele de la 134 lei. Mai multe detalii gasiti si pe pagina Catalinei, Firedinpovesti.ro.

Iata povestea acestei Super-mame si cum a ajuns sa aiba succes: 

Acasa.ro: Cum ai inceput aceasta afacere, de ce fetru si carti senzoriale?
Catalina Comanici: Nici nu mai stiu exact cum am ajuns la cartile senzoriale. Mi-a placut fetrul de cum am luat contact cu el, mi-a placut ca pot face multe cu el, ca nu-mi ingradeste creativitatea si ca am putut realiza ceva pentru baietelul meu. Cartile senzoriale au avut un succes neasteptat, am facut una si apoi au venit comenzile gramada. Imi place ceea ce fac, nu ma rezum numai la a lucra in timpul programului de munca, lucrez si noaptea pe promovare, dezvolt proiecte noi, dezvolt idei noi.

Cum alegi "povestile" pentru cartile tale?
De fapt povestile ma aleg pe mine.Cartile sunt personalizate intr-o proportie destul de mare. Coperta se personalizeaza dupa plac, iar activitatile le alege clientul de cele mai multe ori. Pentru ca o carte senzoriala sa aiba succes este nevoie ca ea sa fie adaptata pe etapele de dezvoltare ale copilului. Degeaba ii dai copilului o activitate care implica dezvoltarea motricitatii fine de exemplu cand tot ce vrea el sa faca este sa se cocoate pe dulap.

Cat timp iti ia sa le confectionezi?
In timp mi-am perfectionat tehnica si am scazut durata de executie. Am ajuns de la trei zile la aproape o zi, in functie de dificultatea activitatilor.

Unde iti gasesti inspiratia?
In natura,in jocurile copiilor, in desene, in metodele alternative de educare a copiilor, in tot ce ne inconjoara.

Care au fost provocarile acestui business? Dar cea mai mare satisfactie de pana acum?
Fiecare comanda este o provocare, am emotii de fiecare data cand livrez o comanda, fie ca este o carte, fie ca este o jucarie. Imi doresc ca persoana care primeste produsul sa simta macar o parte din dragostea pe care o pun eu in confectionarea produselor mele. Cea mai mare provocare pana acum a fost confectionarea unui creier din fetru. Eu sunt perfectionista si mi-am dorit sa semene cat mai mult cu un creier adevarat si asta chiar a fost o provocare, pentru ca acest creier a fost aproape de marime naturala, trebuia sa fie gol pe interior si sa aiba un loc prin care sa se poata vedea in interior. Acum ajuta copiii sa inteleaga mai bine sentimentele.

Cum vezi viitorul pt afacerea ta?
Vreau sa ma dezvolt, vreau sa colorez lumea cu produsele mele. Muncesc foarte mult la promovare, la crearea de produse noi, la dezvoltarea de jucarii naturale, jucarii care sa-i ajute pe copii sa creasca frumos, armonios.

Cum te ajuta familia?
Sotul meu este cel mai intelegator si-l iubesc tare mult. Ma intelege,ma sustine foarte mult si financiar si moral, fara ajutorul lui nu as fi ajuns aici.

Daca ti-a placut povestea Catalinei, poti afla mai multe si de pe pagina ei de Facebook, aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele