Supermame

#turism copii #supermame #idei cadouri #cadouri personalizate

SuperMame. Cum sa faci cadouri cu dragoste

Supermama noastra de astazi este o curajoasa. La aproape 36 de ani are un job full time ca mamica a unui baietel de 4 ani, Tudor, dar se afla si la carma a doua businessuri de succes. Asta dupa ce a avut o cariera de 10 ani in media si publicitate, experienta care a ajutat-o sa isi promoveze afacerile. 

Iulia Lupu a absolvit  Facultatea de Jurnalism si un Masterat in Comunicare Politica. A lucrat 10 ani in media si publicitate, o perioada in presa (Prima tv, Antena1), apoi in advertising, unde a coordonat campanii de comunicare atat pentru branduri comerciale, dar si politice. Despre ea: are un zambet larg si luminos, asculta muzica rock, neaparat la volum maxim, deoarece o relaxeaza si o inspira, ii plac inaltimile, asa ca merge des pe munte alaturi de sotul ei. Acum are doar un copil - Tudor. Dar in curand Tudor va deveni frate mai mare.  Afacerile ei: cadouri personalizate si turism de familie. Iata povestea Iuliei, care, desi a renuntat la statutul de angajat, lucreaza tot la un birou pentru ca "se concentreaza mai bine":

Acasa.ro: Cum ti-a venit ideea acestor afaceri?

Iulia Lupu: La primul Craciun al baietelului meu am vrut sa personalizez un calendar pe care sa il daruiesc celor din familie. Am gasit un site insa am fost foarte nemultumita de serviciile oferite, nu aveam de unde alege, nu aveau decat un singur model, nu puteai sa salvezi fisierul si multe altele.L-am facut, insa cu multe frustrari. Cadoul a fost foarte apreciat de familie. Asa a aparut prima data ideea. Stiam ca se poate mai bine si vroiam sa ofer mamicilor mult mai mult. Primul lucru pe care l-am creat a fost numele: cadouridragi.ro.

In cat timp ai ajuns de la "idee" la realitate? Si cu ce piedici?

Pentru cadouridragi.ro am lucrat aproape doi ani, in primele 6 luni mergeam si la jostul job. Dimineata in metrou imi faceam to do list-ul, dar ziua nu prea aveam timp sa lucrez, incercam sa compensez seara dupa ce adormea baietelul meu si lucram in jur de 3-4 ore pe noapte. In aceasta perioada am stabilit produsele, am facut un research de piata, am definitivat structura site-ului si am creat alaturi de prietena mea design-ul produselor existente acum in site. Dupa aceste 6 luni am luat decizia sa ma concentrez doar asupra proiectului meu, asa ca mi-am dat demisia din agentia de publicitate unde lucram si am devenit antreprenor. De atunci am inceput sa lucrez full time pentru business-ul nostru.

Cea mai dificila parte a fost partea tehnica, dezvoltarea aplicatiei. Aici timpul estimat de echipa de programatori s-a triplat, cel putin. Apareau tot felul de lucruri-uri pe care nu le luasem in considerare, iar fiecare necesita timpul lui de rezolvare. Al doilea lucru dificil a fost testarea tuturor produselor din aplicatie si rezolvarea fiecarui bug in parte. Partea aceasta cred ca a durat in jur de 4-5 luni.

Te gandesti sa te extinzi? 

In prezent pe www.cadouridragi.ro oferim fotocarti, calendare, magneti de frigider, invitatii de nunta si botez, postere, toate personalizate cu fotografiile personale. Pe viitor intentionam sa dezvoltam gama de produse, sa oferim mamicilor mai multe tipuri de cadou pe care sa le  personalizeze cu fotografiile personale. 

Cum este viata de antreprenor?

Munca de birou continua si acum, insa se desfasoara cu totul altfel. Nu am secretara, sofer, asistent, copywriter, grafician sau social media manager. Intru in fiecare rol, pe rand, cand e nevoie si fac tot ce pot mai bine pentru ca business-ul meu sa fie cunoscut  si clientii fericiti.  Libertatea e cel mai cunoscut beneficiu al vietii de antreprenor insa vine insotita de o doza mare de responsabilitate. Fata de clienti, fata de furnizori, fata de tine si familie. 

Cum impaci statutul de femeie de afaceri cu cel de mama?

Cred ca fiecare mama se lupta in fiecare zi sa impace aceste doua lucruri cat mai bine, nevoile copilului si job-ul.  Nici la mine nu e nicio schimbare, poate doar faptul ca am o putere mai mare asupra modului in care imi impart timpul. Iar daca vreau sa plec mai devreme intr-o zi ca sa petrece cateva ore in parc cu baietelul meu, pot sa o fac.

Care sunt cele mai mari provocari ale meseriei de parinte in ceea ce te priveste?

Cred ca cea mai mare provocare in aceste timpuri care se deruleaza pe repede inainte este modul in care ne petrecem timp de calitate in familie. Eu incerc sa planific si sa organizez lucrurile administrative, care tin de  cumparaturi, gatit, curatenie. Cred ca fericirea se afla ascunsa in lucrurile mici din viata, si atunci, cand gatesc il am alaturi si pe baietelul meu. Lui ii place mult sa ma ajute, mai ales cand facem briose, cozonaci sau pizza. Ascultam muzica si ne distram impreuna, facem prajituri bune iar tati strange dezastrul de dupa.

Ce le recomanzi mamelor care doresc sa inceapa o afacere? 

Sa inceapa. Indiferent ce anume vor sa faca, cel mai important lucru e sa actioneze. Al doilea lucru e sa fie flexibile cu planurile, realitatea e cu totul alta decat in cartile de business, uneori mai buna, alteori mai putin buna. Trebuie sa fii deschis la schimbarea pe care o provoci in viata ta si sa te adaptezi.

Mai multe detalii despre munca Iuliei puteti descoperi singuri accesandu-i site-urile www.cadouridragi.ro si www.championstravel.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului