Supermame

#dulceata de la tara # fructe de tara #fructe bio #dulceata de casa

SuperMame: Elena a lasat Bucurestiul pentru o afacere dulce-dulce

Elena Madalina Rotarescu este o tanara mama de baiat, care, de ceva timp, a inceput o mica afacere cu dulceata de casa. Ai spune ca nu este mare lucru, dar asta doar pana degusti din minunatiile preparate de supermamica noastra. Intr-o clipita, papile gustative sunt alintate de arome minunate, ce amintesc de gusturile copilariei. Sa mai spunem ca sunt naturale, fara chimicale, si cu fructe din gradina proprie? Iata si povestea ei!

Pe Elena am descoperit-o intamplator pe Facebook, intr-un grup unde se comercializeaza produse bio, facute in casa, in special pentru copii. Am comandat o dulceata de nuci (intre noi fie vorba, la un pret modest: 800 de grame la 40 de lei) si am primit pe langa borcanul ticsit cu nuci si o dulceata de gutui. Cadou! Desi preferata mea este dulceata de nuci, cea de gutui a fost atat de gustoasa incat a fost consumata prima. A fost si motivul pentru care am vrut sa aflu si sa va impartesesc povestea unei tinere antreprenoare, la inceput de drum, care are timp sa fie si mama si sa tina si o gospodarie intreaga.

Elena are doar 25 de ani si a fost manager la o cafenea din Bucuresti. Nu a avut cea mai fericita copilarie, poate de aceea a si simtit mereu nevoia de a apartine unei bucati de pamant. Asa ca s-a mutat fara regrete la tara, in judetul Buzau, alaturi de sot. "Pana sa ma casatoresc locuiam la oras. Imi doream de mica sa am un loc la tara, o gospodarie bazata in special pe agricultura. Acum 3 ani, visul mi s-a indeplinit. Nu m-am gandit ca, desi avand multe fructe, legume , voi face din asta o afacere. Prepararea dulceturilor era doar un moft al familiei. Incepusem sa ma "laud" intr-un fel cu delicatesele mele pe Facebook. Cativa prieteni m-au asaltat cu intrebari de genul: "Ce preturi au?", " Scoti la vanzare?". Asa mi-a venit ideea sa incerc o mica afacere cu dulceata. Implementarea ideii a durat aproximativ un an. Culesul fructelor treptat in functie de sezonul lor, prepararea a cat mai multor sortimente de dulceata. Nu mi-au iesit din prima, deoarece nu contin nici un fel de conservanti. Bineinteles ca ieseau foarte lichide si am incercat tot felul de retete, pana am reusit. Probabil asta a fost prima piedica, insa nu a fost un pas spre dezamagire ci din contra, o ambitionare", povesteste Elena Madalina.

De altfel lipsa conservantilor a fost si "carligul" pentru clientii tinerei mamici. Asa s-au adunat in camara virtuala tot felul de dulceturi minunate: de nuci, de zmeura, de gutui, dar si de morcov sau de portocale. Si acesta este doar inceputul, promite tanara antreprenoare. "Anul acesta voi incerca sa evoluez in privinta business.ului agricol. Voi incerca sa aduc ceva nou. Diferite sortimente de zacusca, siropuri, gemuri si voi incerca chiar si o reteta de serbet", promite aceasta.

Cum se impaca businessul cu viata de familie? Foarte bine chiar, spune Elena Madalina. Ajutoare de nadejde ii sunt sotul, socrii, dar si baietelul in varsta de 2 ani, Patrick. "Ii place sa-mi dea fructele la mana, borcanele, ma ajuta la impachetarea coletelor", mai spune supermama noastra. 

:La o munca de birou nu se vede sa se intoarca vreodata. "Am sansa de a avea si o afacere proprie, eu sunt sefa si tot eu execut, dar si bucuria de a-mi petrece timpul alaturi de familie si de ai impartasi pasiunea mea si baietelului meu. Cine stie, poate pe viitor il va ajuta", explica Elena Madalina. Asa ca, recomanda tuturor si mai ales tinerelor mame sa-si infranga orice temere si sa incerce sa devina propriul sef: "Trebuie doar sa ai imaginatie si curaj".

De altfel, de curand, Madalina a inceput si sa faca bijuterii. Ca iarna nu poate prepara dulceata. Nu-i place sa stea locului o clipa, asa ca isi gaseste noi preocupari si implemeneteaza idei felurite. Daca va tenteaza bunatatile preparate de Elena Madalina Rotarescu (cu preturi mici mici - pornind de la 15 lei pentru un borcan de dulceata), o puteti contacta pe pagina ei de Facebook, aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare