Adolescenti

# profesori elevi scoala # note copii #eductie copii # scoala copii

Atentie, parinti! Ce ii stimuleaza pe elevi sa invete mai bine

Un studiu condus de profesori ai Universitatii din Nevada (SUA) a aratat ca elevii din ciclul mediu sau superior invata mai bine atunci cand au un profesor atractiv din punct de vedere al fizicului. Nu va panicati, parinti, acest lucru nu are nicio legatura cu interesul sexual. 

Studiul a fost efectuat pe 131 de elevi de colegiu din SUA si a aratat ca acestia au reusit sa asimileze mai bine informatia prezentata de profesori care aratau bine. Mai mult, acest fapt nu a tinut de sexul profesorului, infirmandu-se teoria ca motivatia de a invata ar fi legata de interesul sexual pentru profesor. Dimpotriva, rezultatele au fost aceleasi. Elevii au declarat ca informatia prezentata a fost mai clara si mai accesibila, mai interesanta si astfel mai usor de asimilat. 

De asemenea, acestia au evaluat profesorii care aratau bine ca fiind mai inteligenti, mai convingatori, mai dedicati, mai usor de urmarit. Totodata, ei nu s-au sfiit sa recunoasca si faptul ca ii considera pe profesorii respectivi persoane atragatoare, notează Wall Street Journal, care a preluat studiul. 

De altfel, atractivitatea este o trasatura care poate aduce o multime de beneficii, au mai aratat si alte studii. Dincolo de faptul ca ii motiveaza pe elevi, un alt studiu a demonstrat ca, in cazul unui proces, juratii inclina sa ii gaseasca nevinovati pe acuzatii care arata bine. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Servicii pentru acasa

Cauta
in