Alaptarea

# stimulare alaptare #beneficii alaptare #alaptare

5 avantaje mai putin stiute ale alaptarii

Alaptarea exclusiva este recomandata de specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii pana la 6 luni. Dincolo de beneficiile nutritionale, alaptarea contine ceva unic, de nereprodus de nicio formula de lapte praf: dragostea si conexiunea cu mama. 

1. Laptele de mama este steril, are temperatura optima, nu necesita preparare, este proaspat, alimentatia naturala este comoda, nu necesita echipamente speciale (biberoane, tetine, vase de fiert apa,vase pentru sterilizare). 

2. Cantitatea de lapte matern si compozitia acestuia variaza fata de momentul nasterii. Colostrul (laptele din primele zile de dupa nastere) este mai bogat in proteine si taurina, un aminoacid necesar pentru dezvoltarea sistemului nervos. Cresterea concentratiei de grasimi de la sfarsitul suptului dau senzatia de satietate si asa se evita supraalimentarea si obezitatea. 

3. S-a constatat ca alaptarea naturala determina o scadere semnificativa a riscului de moarte subitila a sugarului.

4. In cazul alimentatiei la san sugarul depune un efort, lucru important pentru dezvoltarea personalitatii ulterioare care incepe inca din primul an de viata

5. Copiii alaptati exclusiv la san in primele 4-6 luni de viata prezinta risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip I.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.