Alaptarea

#alegere lapte praf # lapte praf bebelusi #lapte praf

Ce tip de lapte praf se potriveste bebelusului tau?

Laptele praf pentru bebelusi, cunoscut si sub denumirea de formula pentru nou-nascuti, este de obicei obtinut din laptele de vaca care a fost tratat pentru a-l face mai potrivit pentru bebelusi.

 

In magazine exista o gama larga de marci si tipuri diferite de astfel de lapte praf. Verificati intotdeauna etichetele cu atentie pentru a va asigura ca veti cumpara produsul potrivit pentru bebelusul vostru.

Formula de lapte praf poate fi gasita sub doua forme diferite: o pulbere uscata pe care o puteti prepara cu apa si o formula lichida pe care o puteti utiliza asa cum o cumparati. In timp ce formula lichida poate fi mai convenabila, aceasta tinde sa fie mai scumpa si, odata deschisa, trebuie utilizata mai rapid.

Formula de lapte praf pentru bebelusi asigura nou-nascutilor cantitatea de nutrienti de care au nevoie pentru a creste si a se dezvolta. Cu toate acestea, nu are aceleasi avantaje pentru sanatate ca laptele matern pentru tine si copilul tau, de exemplu, nu iti poate proteja copilul de infectii.

Formula pentru nou-nascuti ("first milk")

Potrivita pentru a fi administrata: de la nastere

Laptele de vaca din aceasta formula de lapte praf contine doua tipuri de proteine: zer si cazeina. Aceasta formula pentru sugari se bazeaza pe proteinele din zer si este mai usor de digerat decat alte tipuri de lapte praf.

Cu exceptia cazului in care medicul va recomanda altceva, prima formula pentru sugari este singura formula de care are nevoie copilul tau. Bebelusul poate fi hranit cu aceasta pana cand poate consuma alimente solide, adica pana la aproximativ sase luni.

Cand copilul dvs. implineste un an, poate incepe sa bea lapte integral de vaca sau lapte de oaie sau capra (atat timp cat este pasteurizat).

Un alt tip de formula de lapte praf pentru nou nascuti, ce poate fi administrata inca de la nastere, este cea din lapte de capra. Aceasta este destinata bebelusilor care sunt alergici la laptele de vaca.

Formula antireflux

Potrivita pentru a fi administrata: de la nastere (cu avizul medicului)

Acest tip de formula, cum ar fi lapte praf Humana, este mai putin lichida cu scopul de a preveni refluxul la bebelusi.

Instructiunile pentru prepararea formulei anti-reflux pot fi diferite fata de formula standard. Daca, de obicei, in prepararea laptelui praf se recomanda utilizarea apei fierte, cu o temperatura de peste 70°C, unii producatori de lapte praf anti-reflux recomanda prepararea acesteia la temperaturi mai scazute. in caz contrar, s-ar putea sa formeze cocoloase.

Formula "hungry milk"/"hungry baby"

Potrivita pentru a fi administrata: de la nastere (cu avizul medicului)

Acest tip de lapte praf contine mai multe cazeine decat zer, iar cazeina este mai greu de digerat pentru bebelusi. Cazeina este considerata ca fiind potrivita pentru copiii carora li se face foame foarte repede deoarece ii ajuta sa se simta satui.

Formula "follow-on"

Potrivita pentru a fi administrata: dupa varsta de 6 luni

Acest tip de lapte praf este potrivit pentru bebelusii care au trecut de varsta de 6 luni sau chiar mai mult, si nu poate fi administrat bebelusilor mai mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele