Alaptarea

#consum de cafea #alaptare #cafea

Ce trebuie sa stii despre consumul de cafea in timpul alaptarii?

Alaptarea bebelusului reprezinta o perioada frumoasa din viata unei femei. Atunci cand iti asezi bebelusul la san se creeaza o legatura unica, o apropiere foarte stransa intre mama si bebelus. In toata aceasta perioada, mama nu stie cum anume sa se comporte pentru ca bebelusului sa ii fie bine si de aceea renunta uneori, chiar si fara motiv, la micile sale placeri zilnice.

 

Acesta este si cazul consumului de cafea. Adesea, mama se forteaza sa nu mai consume deloc cafea, desi aceasta facea parte din ritualul sau de dimineata pentru o zi perfecta.

Potrivit Academiei Americane a Pediatrilor, nu este deloc gresit sa consumi 1-3 cani de cafea pe zi, dar nu mai mult de atat. Cantitatea totala de cafea consumata zilnic nu trebuie sa depaseasca 300 mg cofeina pentru ca bebelusul sa nu devina irascibil. Prin urmare, consumul de cafea este permis in alaptare, dar in cantitati moderate.

Cantitatea de cafea recomandata de specialisti in timpul alaptarii

Precautia si moderatia sunt doua elemente esentiale pentru starea noastra de bine si pentru a tine la distanta anumite probleme mai grave. De aceea, atunci cand vine vorba despre consumul de cafea, specialistii considera sigur consumul a maximum 3 cani de cafea pe zi (100-300 mg cofeina)i.

Se spune ca din toata cantitatea de cofeina consumata de catre mama doar 1% ajunge in laptele matern. Daca aceasta nu consuma cantitati foarte mari, atunci nu exista riscuri pentru bebelus.

Cu toate acestea, dat fiind faptul ca cel mic este unic, este bine sa evaluati starea acestuia dupa ce consumati cafea si il alaptati. Daca observati ca acesta devine mai nervos sau ca nu doreste sa doarma, este recomandat sa reduceti cantitatea de cofeina consumata.

Ce tip de cafea este recomandat sa alegi atunci cand alaptezi?

Cafeaua poate fi consumata cu precautie. Specialistii considera ca 1% din cantitatea de cofeina ajunge in laptele matern la doar 15 minute de la consum, iar punctul maxim este la 60 de minute de la consum.

Poti consuma cafea obisnuita, cu cofeina, insa in cantitati mai reduse, cel putin in primele luni de alaptare. Daca vei fi atenta la acest lucru, mai mult ca sigur bebelusul nu va avea de suferit. In plus, atunci cand consumi cafea obisnuita ar fi bine sa te hidratezi mai bine intrucat apa dilueaza efectul cofeinei.

Daca alegi sa consumi cafea obisnuita, avand nevoie de ceva mai multa energie pentru ingrijirea bebelusului, atunci este recomandat sa nu asezi bebelusul la san in primele 60 de minute dupa consumul de cafea.

Prepara-ti cafeaua cu cafea boabe de pe magazin lafantana.ro intrucat acestea reprezinta o solutie sigura pentru sanatatea ta si a bebelusului tau. O alta solutie prietenoasa pentru mama este consumul de cafea decofeinizata, aceasta neavand niciun fel de efecte adverse in timpul alaptarii.

Alte bauturi permise in timpul alaptarii

In timpul alaptarii, hidratarea corespunzatoare a corpului mamei este esentiala. Ceaiurile organice sunt, de asemenea, permise in perioada de alaptare, unele dintre acestea avand capacitatea de a stimula productia de lapte. Se recomanda ceaiul de fenicul cu anason, mai ales in primele luni dupa nastere, atunci cand lactatia trebuie sa fie stimulata.

Sucurile de fructe, naturale, preparate acasa, se numara printre bauturile permise in perioada de alaptare, acestea fiind sanatoase. Cu toate acestea, nu exagera consumând cantitati prea mari de sucuri de fructe intrucat acestea sunt bogate caloric.

Prin urmare, cafeaua este permisa in timpul alaptarii, insa este recomandat consumul acesteia in cantitati moderate.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare