Bebelusi

#cat dormim pe noapte #cat dorm bebelusii #somn bebelus #bebelusi

Cate ore trebuie sa doarma un bebelus de 3 luni

In primele luni de viata bebelusii se dezvolta in ritm alert. Corpul si comportamentul se schimba constant, la fel si timpul pe care il petrece dormind. Bebelusii devin mai constienti de ceea ce se intampla in jurul lor si raspund la diferiti stimuli. Este o varsta la care programul de somn de pana acum se schimba, creand multe probleme parintilor, deoarece incep sa se trezeasca tot mai des pe parcursul noptii.

 

Cate ore doarme un bebelus de 3 luni

Somnul este principala activitate a unui bebelus. In primele luni de viata, micutii trebuie sa se odihneasca aproape toata ziua. In timp ce dorm, asimileaza ceea ce au invatat. Este un proces fundamental pentru maturizarea fizica si psihologica.

La 3 luni, bebelusul incepe sa-si schimbe obiceiurile de somn. In aceasta etapa de dezvoltare, bebelusul doarme tot mai putin in timpul zilei, iar orelede somn din timpul noptii cresc. Acest lucru se datoreaza faptului ca bebelusul incepe sa faca diferenta intre zi si noapte.

Deci cate ore trebuie sa doarma un bebelus de trei luni? Raspunsul este complex, insa pediatrii estimeaza ca la aceasta varsta bebelusul trebuie sa doarma aproximativ 15 ore.Exista insa copii care dorm mai putin si copii care dorm mai mult, iar aces lucru este perfect normal. Putini stiu, insa somnul este influentat si de genetica. Asadar, numarul de ore de somn sunt influentate de mai multi factori.

Ce trebuie sa faci daca bebelusul doarme prea putin

Fiecare bebelus are propriul ciclu de somn pe care trebuie sa il respectam. In nici un caz, orele de somn si trezire nu trebuie fortate, desi parintii trebuie sa stabileasca climatul adecvat pentru ca cel mic sa-si dezvolte ritmul de somn.

Cand un bebelus doarme mai putin decat are nevoie, trebuie sa acorzi atentie mai multor factori:

  • In primul rand trebuie sa stii ca un bebelus are nevoie de o rutina care sa-l ajute sa adoarma si de un climat favorabil.
  • Daca in rutina lui au intervenit schimbari (v-ati mutat in alta casa sau locul de dormit s-a schimbat) somul acestuia poate fi afectat.
  • Indiferent de situatie, daca observi schimbari importante in rutina de somn a bebelusului este important sa mergi cu acesta la medicul pediatru pentru un control, pentru a elimina o posibila cauza medicala.

Ce trebuie sa faci daca bebelusul doarme prea mult

Exista bebelusi care dorm mai mult de 15 ore pe zi, la varsta de trei luni. In general, timpul de somn al unui bebelus depinde de activitatea fizica a acestuia, de momentul inc are i se face foame si de cazul in care se confrunta sau nu cu o crestere mai mult sau mai putin intensa. Asadar, nu ar trebui sa iti facem griji daca bebelusul tau doarme mai mult, atat timp cat in timp ce este treaz este vioi, mananca bine si nu are simptome de boala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in