Bebelusi

#alegere purificator #camera bebelus #purificator

Cum alegem un purificator de aer pentru camera bebelusului?

Orice parinte va face tot ce ii sta in putinta pentru a-i asigura bebelusului un mediu sigur si sanatos: de la obiecte child proof, la evitarea anumitor produse care au in compozitie ingrediente nesigure pentru bebelus dar si la mentinerea unui aer cat mai sanatos in camera copilului.

 

Indiferent daca vreti sa folositi un purificator de aer in mod preventiv sau pentru ca bebelusul prezinta simptome de probleme respiratorii, un aparat de purificare a aerului poate imbunatati considerabil calitatea aerului respirat, filtrand alergenii si particulele iritante din aer.

Ce caracteristici trebuie sa detina un purificator bun de aer?

1. Filtrul EPA sau HEPA

Aerul din casa poate fi de pana la 5 ori mai poluat decat aerul de afara, cele mai intalnite surse de poluare din casa constand in particule de praf, acarieni, polen sau spori de mucegai, par de animale sau matreata din parul de animale. O mare parte dintre aceste surse de poluare nu sunt vizibile ochiului uman iar aici intra in scena utilitatea filtrelor HEPA.

HEPA inseamna High Efficiency Particulate Air (eficienta ridicata pentru filtrarea particulelor de aer) si poate filtra particule de peste 0.3 microni. Pentru a va face o idee mai conturata, bacteriile au de la 0.3 la 100 microni iar sporii de mucegai au de la 3 la 12 microni, ceea ce inseamna ca puterea de filtrare HEPA este cel putin impresionanta.

Exista mai multe standarde pentru filtrele HEPA in functie de capacitatea de retinere a microparticulelor.

H10 – elimina 85% dintre particulele cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni si sunt intalnite frecvent la aspiratoare.

H11 – elimina 95% dintre particulele cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni si sunt intalnite frecvent la dezumidificatoare, umidificatoare cu filtru sau purificatoarele de aer de capacitate mai mica. Se recomanda folosirea filtrelor H11 in incaperi care nu au un grad foarte ridicat de poluare.

H12 –  elimina 99.5% dintre particulele cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni si sunt intalnite frecvent la purificatoarele de aer, recomandate pentru incaperi cu un grad de poluare mai ridicat.

H13 –  elimina de la 99.95% -la 99.97% dintre particulele cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni, sunt frecvent intalnite la purificatoarele de aer performante. Filtrele H13 reprezinta pragul cel mai inalt de performanta si eficienta in filtrarea aerului, in contextul purificatoarelor casnice. Aceste filtre se mai numesc si TRUE HEPA

H14 – elimina 99.995% dintre particulele cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni si sunt intalnite frecvent la purificatoarele de uz profesional.

Atentie: deoarece filtrele HEPA au inceput sa creasca in popularitate in randul publicului larg, exista vanzatori care pot profita de acest lucru prin ofertarea unor filtre de aer “tip HEPA”. Filtrele HEPA veritabile nu vor fi prezentate niciodata ca fiind “tip HEPA”, “compatibile HEPA” sau in alte constructii similare, prin urmare se recomanda achizitionarea doar de la producatori si vanzatori autorizati.

2. Filtru de Carbon Activ

Detergentul de rufe, produsele de curatat, sapunul de vase sau odorizantele elibereaza mirosuri intepatoare si chimicale care odata inhalate se pot dovedi nocive pentru adulti si cu atat mai mult pentru bebelusi. Filtrul de Carbon Activ neutralizeaza foarte eficient mirosurile puternice si filtreaza cu succes iritantii de natura chimica.

Asadar, existenta unui filtru de Carbon Activ in dotarea unui purificator este un plus important pentru alegerea dumneavoastra.

3. Ionizare

Functia de ionizare contribuie activ la performante incontestabile in procesul de filtrare al aerului. Principiul este simplu: aparatul emite ioni negativi care se agata de particulele poluante din aer, acestea devin mai grele si sunt aspirate mai usor de aparat. In plus, ionii negativi sunt cunoscuti pentru beneficiile asupra creierului, avand un aport in imbunatatirea calitatii somnului, diminuarea alergiilor, asimiliarea mai buna a vitaminelor B si C si echilibrarea generala a starii de spirit.

Sfatul nostru este sa alegeti un purificator care are aceasta functie de ionizare in dotare, insa nu ca functie implicita ci ca optiune de utilizare doar atunci cand doriti.

Cum comparam doua purificatoare de aer performante si cum il alegem pe cel potrivit nevoilor noastre?

Avand la dispozitie o plaja atat de larga de purificatoare, alegerea unui aparat potrivit poate reprezenta o provocare. In continuare, vom compara doua purificatoare de calitate pentru a depista posibile nevoi si asteptari pe care le pot atinge cele doua aparate.

Trebuie sa ne uitam la capacitatea purificatorului – comparat cu locuinta noastra, la filtrele si functiile de filtrare existente, dar si la functiile care ofera un confort in utilizare

P40 SMART de la AlecoAir este un purificator de aer performant, care purifica aerul excelent datorita sistemului complex de filtrare format din pre-filtru, filtru TRUE HEPA H13 si filtru de Carbon Activ dar si prin intermediul functiei de ionizare si a tehnologiei UV-C. P40 SMART prezinta o serie de functii menite sa usureze substantial obtinerea unui aer curat in camerele de pana la 40 m2, insa functia cea mai interesanta este cea de device SMART, purificatorul avand posibilitatea de a fi controlat in totalitate prin intermediul aplicatiei AlecoAir. Astfel, se poate stabili viteza ventilatorului sau timpul de actionare al aparatului direct din telefon, in timpul plimbarii cu bebelusul, pentru a pregati un mediu optim in camera celui mic. Acest aparat este dotat, in plus, cu un senzor PM2.5 care monitorizeaza calitatea aerului si ofera informatii despre gradul de poluare din incapere. Aceste informatii pot fi cititi si de la distanta, prin aplicatie.  

P15 KIDDO, asemeni “fratelui mai mare” P40 SMART are implementata functia Wi-Fi care permite manevrarea produsului de la distanta. Sistemul de filtrare este compus din pre-filtru, Filtru HEPA H11 –si filtru de Carbon Activ. In dotarea aparatului gasim si aici lampa UV-C si functia de ionizare. In cazul ambelor modele, lampa UV-C actioneaza in interiorul aparatului, fiind responsabila de sterilizarea filtrelor din componenta aparatului, asigurand astfel si distrugerea microorganismelor din aerul filtrat.. P15 KIDDO este recomandat pentru camere de dimensiuni reduse, de pana la 15 m2.

Ambele aparate pot avea rezultate excelente daca sunt compatibile cu nevoile specifice unui camin. P40 este potrivit unei locuinte cu incaperi mari, in special daca exista o expunere, fie si indirecta, la factori poluanti din exterior. De asemenea, P40 se va arata extrem de util unei familii care detine un animal de companie datorita puterii mai mari de filtrare a filtrului TRUE HEPA H13. Fiind potrivit suprafetelor de pana la 40 m2, P40 poate fi folosit cu succes in orice incapere din locuinta dumneavoastra cu rezultate imediate. In schimb, P15 KIDDO isi va face treaba cu brio in spatii mai mici de pana la 15 m2.  

In concluzie, daca aveti nevoie de un purificator care sa dea rezultate impresionante in incaperi mai generoase, daca aveti animale de companie, daca gatiti frecvent sau daca sunteti expusi noxelor din exterior de fiecare data cand deschideti geamul, P40 SMART este alegerea potrivita pentru a respira un aer curat acasa. In schimb daca detineti o locuinta cu incaperi micisi vreti un purificator foarte silentios si la un pret redus, P15 KIDDO poate fi o alegere la fel de buna ca fratele sau mai mare, P40 SMART.

Aerul din camera bebelusului este un factor foarte important in dezvoltarea armonioasa a celui mic, prin urmare un purificator de aer va avea un rol esential in asigurarea unui mediu optim si sanatos. Intra pe www.alecoair.ro si cauta dintr-o gama variata purificatorul potrivit nevoilor casei tale, la preturi mai mult decat prietenoase.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in