Bebelusi

#organizare petrecere botez #petrecere botez #botez

Cum organizezi petrecerea de Botez a copilului?

Botezul este unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata unui om. Botezul se face doar o singura data in viata si are o semnificatie foarte importanta. Preotii spun ca reprezinta o noua nastere, spre o viata noua, spirituala. Cuvantul "botez" inseamna "scufundare" (aceasta este traducerea cuvantului "baptizein"), vine din limba greaca.

 

Se spune despre Botez ca orice crestin se spala de pacatul stramosesc prin scufundarea in apa, in numele Sfintei Treimi. Copilul este scufundat de trei ori in apa, acestea reprezinta cele trei zile inainte de invierea lui Iisus Hristos. Dupa a treia scufundare in apa din cristelnita, copilul se considera ca a inviat pentru D-zeu si ca i-au fost iertate toate pacatele (inclusiv pacatul stramosesc).

Care este rolul nasilor de Botez?

Nasii trebuie sa fie oameni cu credinta, sa fie buni crestini, ei au un rol in viata copilului si dupa Botez, devin parintii lui spirituali. Misiunea lor este sa se ocupe de educatia crestina a copilului. in traditia crestina, nasii trebuie sa ajute parintii in tot ceea ce il priveste pe copil.

La Botez, nasii sunt cei care platesc taxa pentru acest eveniment, pentru ceremonia religioasa, dar si alte lucruri care sunt necesare pentru copil. Ei vor cumpara:

  • Lumanarile de botez, care se aprind pentru calauzirea sufletului copilului botezat.
  • Un prosop mic si un sapun pentru preot.
  • Un prosop mai mare pentru bebelus.
  • Panza de mir pe care o vor folosi pentru infasurarea bebelusului cand este scos din apa din cristelnita.
  • O sticla cu ulei si o sticluta pentru mir decorata frumos.
  • O sticla cu vin rosu care este necesara la impartasanie.
  • Trusoul bebelusului care cuprinde diferite lucruri, ce sunt daruite de nasi nou-nascutului la Botez.

Fotografierea Botezului

In unele biserici fotografierea este interzisa, mai ales daca este realizata cu un aparat de fotografiat cu blit. Pentru ca fotografierea Botezului sa fie de calitate este bine sa se apeleze la serviciile unui fotograf profesionist, care sa aiba un aparat de fotografiat performant ce poate realiza fotografii perfecte in biserica, unde lumina nu este chiar potrivita. Daca este necesar se poate chema si un cameraman pentru a surprinde ceremonia religioasa, traditiile si obiceiurile de la Botez.

De obicei parintii isi doresc sa nu rateze niciun moment important din viata bebelusului si de aceea vor sa fotografieze si Botezul. Nu conteaza cate persoane participa la eveniment, cert este ca se doreste ca momentele importante din biserica sa fie surprinse de fotograf si apoi pastrate in albumul copilului.

Petrecerea dupa Botez

Fotografierea este importanta si la petrecerea de Botez. Acest eveniment se organizeaza acasa sau la un restaurant (mai ales daca sunt mai multi invitati). in mod ideal, locatia ar trebui sa fie cat mai aproape de biserica, intr-un restaurant inchiriat special pentru acest eveniment.

Decorarea salii poate fi realizata de o firma care se ocupa special de astfel de decoratiuni, la diferite evenimente. Nu este greu, dar este migaloasa. Se pot folosi baloane colorate, de forme diferite, ghirlande, buchete cu flori, etc. in cazul in care se face o petrecere cu tematica, se vor folosi decoratiuni specifice temei alese. Acestea pot fi mai complicate, mai sofisticate si mai elegante.

Daca organizezi petrecerea la tine acasa, trebuie sa asiguri mancarea si bautura pentru a ciocni in cinstea copilului. Poti apela la serviciile unei firme de catering (pentru a primi oferte specifice unui bufet suedez, cu aperitive mai sofisticate) sau poti face un gratar in aer liber, in gradina casei tale. Trebuie sa cumperi apa, cafea, bauturi racoritoare, vin, tot felul de alimente pentru a realiza o masa cat de cat festiva, pentru a-i servi pe oaspeti. De obicei, atunci cand nu sunt foarte multi invitati – doar rudele (bunici, nasi, unchi, matusi) si prietenii apropiati – petrecerea se poate tine destul de usor acasa.

De la petrecere nu trebuie sa lipseasca prajiturile si mai ales tortul de botez care ar putea fi cu tenta religioasa, in spiritul acestei sarbatori. Se poate comanda la o cofetarie buna din oras, pentru a fi sigur ca va fi frumos realizat. Poate fi alb, decorat cu flori roz daca este pentru o fetita, sau cu flori albastre daca este pentru un baiat.

Ofera invitatilor momente de neuitat, incorporand un Candy Bar sau o fantana de ciocolata. Pentru petrecere se poate inchiria si o cabina foto pentru Botez in Bucuresti pentru a face fotografii instant, amuzante, cu bebelusul si invitatii. Acestea sunt de inalta calitate si pot fi uploadate la timp. Cu ajutorul ei ii poti surprinde placut pe oaspeti si poti face ca atmosfera la petrecere sa fie mult mai frumoasa si mai vesela decat ti-ai imaginat.

Filmarea Botezului in biserica si fotografierea copilului la petrecerea dupa Botez sunt importante pentru a surprinde momentele de care copilul isi va aminti pentru o viata intreaga. Invitatii vor trai clipe speciale, se vor bucura de petrecere si vor avea ce povesti despre acest eveniment minunat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in