Bebelusi

# marsupiu # plimbare bebelus #scaun auto #carucior #plimbare

La plimbare cu bebe: care sunt accesoriile necesare pentru acest moment?

Ai nascut de curand sau te pregatesti sa devii mamica? Printe momentele frumoase alaturi de bebelusul tau, se numara si plimbarile in care cel mic va descoperi imprejurimile si o lume complet noua pentru el!

 

Asadar, este bine sa ai pe lista de cumparaturi si accesoriile necesare pentru ca deplasarile impreuna sa fie cat mai confortabile si facile pentru toata familia. In functie de varsta, trebuie sa alegi cele mai calitative si sigure produse. Bineinteles, si primii pasi ai micutului vor reprezenta un moment unic, iar pentru a-l ajuta sa prinda incredere in fortele proprii, un premergator de copii este ideal! Astfel, acesta va invata sa exploreze tot ce se afla in jurul lui, fiind in siguranta si evitand riscul unui incident neplacut. Pentru deplasarile in afara locuintei, insa, vor fi mai utile alte lucruri, pe care le vei descoperi in continuarea articolului!

Fa-i cunostinta bebelusului cu lumea intr-o maniera comoda si sigura

Scaunul auto

Atunci cand mergi cu masina, este obligatoriu ca cel mic sa stea intr-un scaun special, adecvat varstei lui. Astfel, in cazul unui accident, acesta va fi protejat si nu va pati nimic. Cele mai eficiente si recomandate scaune auto pentru copii sunt cele care au un sistem de prindere in 5 puncte. Acesta actioneaza ca o centura pentru adulti, doar ca nu ii permite bebelusului sa alunece sau sa se miste prea mult in cazul unui impact. Daca ai posibilitatea, ramai pe bancheta din spate, langa el. In cazul in care conduci, exista oglinzi speciale pe care le poti monta, astfel incat sa ai tot timpul vizibilitate asupra lui.

Marsupiul

Pentru plimbarile scurte inca din primele saptamani de viata, cea mai buna solutie este reprezentata de un marsupiu. Prin intermediul lui, il vei putea tine pe bebe in brate, insa iti vei putea folosi mainile si vei avea o libertate de miscare mai mare. In plus, apropierea de corpul tau si caldura emanata de tine il vor calma, lucru foarte important atunci cand este expus la noi factori pe care inca nu ii cunoaste, precum zgomotele puternice. Exista mai multe tipuri de marsupii din care poti alege: cele elastice, confectionate din materiale moi, pe care vei „imbraca” si care sunt comode atat pentru tine, cat si pentru el; cele mai voluminoase, fabricate din material textil putin mai dur, cu sistem de prindere in jurul mijlocului. Acestea din urma sunt mai rezistente si potrivite pentru momentul in care copilul creste si are o greutate mai mare, iar unul dintre avantajele lor consta in faptul ca il poti aseza pe micut in diverse feluri, cu fata spre tine, cu spatele la tine sau chiar intr-o parte!

Caruciorul

Caruciorul este, bineinteles, unul dintre cele mai populare accesorii pentru plimbarea cu bebelusul. In primele luni de viata, este recomandat sa folosesti un landou, in care cel mic poate sta intins pe spate. Apoi, caruciorul clasic este foarte potrivit, odata ce copilul poate sta asezat in fundulet si isi poate sustine singur capul. Pe piata, exista numeroase modele 2 in 1, care se pot transforma din landou in carucior. Acestea sunt foarte eficiente, dar si mai economice pe termen lung, pentru ca nu vor trebui inlocuite dupa primele luni.

Asadar, nu uita sa adaugi pe lista cu lucruri necesare accesoriile mentionate, care iti vor usura viata si care iti vor fi de folos, fara indoiala!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi