Bebelusi

#nume copii 2020 #nume copii #bebelusi #fem

Nume de copii care vor face furori in 2020! Tu te-ai hotarat ce nume ii vei pune copilului tau?

Alegerea numelui pentru bebelus este o sarcina extrem de importanta. Daca multi parinti doresc ca copii lor sa poarte numele unor persoane importante din viata, altii doresc ca cei mici sa detina nume rare, neobisnuite sau populare. Pentru a-ti face cautarea mai usoara am facut o analiza a tendintelor in materie de nume de copii, dar si o lista cu numele care vor face furori in 2020. 

Nume fete tendinte in 2020 

Conform statisticilor internationale numele inspirate din Biblie continua sa fie preferate de tinerele cupluri. Numele populare din ani trecuti raman printre cele mai folosite, insa se manifesta si preferinte pentru nume inspirate din natura, de  fructe, de pietre pretioase, de flori si chiar de mancaruri. O alta tendinta sesizata de specialisti este cea de a da copiilor numele ale unor orase care au marcat existenta parintilor. Iata care sunt numele de fete care fac furori in anul urmator.

Nume biblice. Cele mai populare nume de fete raman cele de inspiratie biblica. Maria, Ioana, Ana, Andreea, Elene, Nicola continua sa de gaseasca in tendinte. Sunt simple, au insemnatate adanca in cultura populara si personalitate puternica. In plus conform traditiei numele sfinte ofera protectie bebelusului, de aceea multi parinti le apreciaza.

Nume populare. Conform statisticilor internationale cele mai populare nume de fete raman Emma, Olivia, Sofia. In Romania pe langa acestea continua sa fie populare si nume precum Bianca, Delia, Erika, Alexia, Antonia, Alexandra. Sunt simple, au personalitate si au captat si atentia tinerelor cupluri de la noi. Tendintele actuale pastreaza aceste nume in topul popularitatii si in 2020.

Nume inspirate din natura. Numele de flori continua sa fie extrem de apreciate de parinti, Iris, Violeta, Camelia, Flori, Cala se gasesc in topul preferintelor romanilor. Numele de fructe, precum Clementina, Kiwi sunt intalnite des si in randul romanilor. 

Nume de pietre pretioase. Tendinta de a copie numele populare occidentale este tot mai accentuata. Multi parinti doresc sa ofere copiilor nume deosebite dar in tendinte, astfel a crescut popularitatea numelor precum Opal, Gema, Ruby si Esmeralda. 

Nume de orase. Multi tineri se simt legati de anumite orase, tari, regiuni  prin amintiri puternice. Acest fapt se vede si in registrele centrului de e evidenta a populatiei. Pe langa numele populare din anii trecuti Sofia, Atena, Viena, in tendinte se remarca si nume precum Olimpia, Roma, Lidia, Amara, Alba. 

Nume baieti, tendinte 2020

Numele biblice raman in tendinte si in 2020, insa parintii  aleg sa puna copiilor si nume ale unor personalitati. Sunt preferate numele purtate de membrii familiei Regale, dar si cele populare in tarile din Europa si America. Numele preferat pentru copiii de sex masculin sunt puternice si au personalitate.

Numele biblice continua sa fie printre cele mai populare in randul romanilor. Stefan, Andrei, Luca, David, Iacob, Iulian, Matei, Gabriel, Mihai, Constantin, Ioan, Nicolas sunt cele mai inregistrate la nivel de tara. Traditia de a purta numele unui personaj biblic continua sa fie pastrata in randul romanilor. 

Nume inspirate de membrii  familiei regale. Numele celor mai cunoscuti imparati romani si regi se afla in topul preferintelor romailor, cele mai indragite sunt Traian, Robert, Carol, Vlad, Claudiu si  Mihai. In ultimii ani s-a observat o cresterea a popularitatii numelor precum Radu, Paul, George nume purtate de membrii familiei regale. 

Nume de sportivi, actori personalitati. Tendinta de a acorda bebelusului nume ale unor personalitati este tot mai accentuata, astfel nume precum  Oliver, Horia, Shawn, Roger, Donald, Liam au devenit tot mai populare si in Romania.

Roma, Eva, Axel, Miles, Ana, Dorina, Delia, Ina, Sara, Damian, Ianis, Leo, Victor, Daniel, Rares, Razvan, Iulia, Alina sunt alte nume care continua sa faca furori in 2020. L-ai descoperit pe cel potrivit pentru copilul tau?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in