Bebelusi

#bebelusi #carucioare #jucarii #imbracaminte #haine in europa

O alegere dificila - carucioare, jucarii si imbracaminte pentru bebelusi

Orice parinte aflat la inceput de "meserie" isi pune intrebarea, legitima de altfel, "cum aleg cele mai bune produse pentru bebelusi?" Apoi, apar dilemele una dupa alta. Ce carucioare sunt cele mai bune? Ce imbracaminte pentru bebelusi este mai potrivita? Am nevoie si de un sterilizator de biberoane? Cand trebuie sa cumparam jucarii pentru bebelusi? Plus alte cateva sute de alte intrebari care rasar unde unde nu te astepti.

Raspunsurile nu sunt simplu de dat, dar nici nu trebuie sa ne speriem. Ca orice dileme in viata, trebuie sa le luam pe rand si sa incercam sa le gasim solutia cu rabdare, intelepciune si sfaturi de la cei din jur, pe care ii consideram de incredere. Evident, toate aceste sfaturi si solutii urmand sa fie filtrate prin propria gandire si aplicate la situatia noastra particulara.

Produsele pentru bebelusi sunt, intr-adevar, speciale. Ele se adreseaza unei categorii de varsta ce necesita o atentie deosebita, astfel ca si ele trebuie sa fie deosebite. La inceput de drum, copiii au nevoie de protectie si ajutor suplimentar. De aceea trebuie sa alegem exact ceea ce au nevoie, incercand sa adaptam achizitiile noastre la nevoile si necesitatile lor specifice.

Oferta de carucioare pentru copii, spre exemplu, este una extrem de vasta si veti gasi sute de modele, variante sau tipuri de "vehicule" pentru cei mici. Cum alegem corect caruciorul care ne trebuie? Urmand cele 3 recomandari vitale: 1. siguranta; 2. confort; 3. manevrabilitate. Putem sa avem nevoie de un carucior sport, de carucior cu landou sau chiar de carucioare 3 in 1 (in functie de felul in care ne propunem sa il folosim), putem sa ne dorim diverse culori sau accesorii, insa niciodata nu ar trebui sa abdicam de la aceste 3 recomandari. Siguranta copilului trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc, confortul acestuia este mereu extrem de important (atat pentru el cat si pentru parinti), in timp ce manevrabilitatea va fi definitorie pentru persoana care il foloseste.

Avem nevoie si de un sterilizator de biberoane? Raspunsul este categoric DA! Nu cred ca trebuie sa oferim foarte multe argumente in acest sens, e suficient sa luam o mostra de pe orice suprafata cu care venim in contact si sa o privim la microscop. Un astfel de test va convinge pe oricine ca merita achizitia. La fel se pune problema si in cazul alegerii de imbracaminte pentru bebelusi. Compozitia materialului, ergonomia sa, calitatea si utilitatea sunt factorii ce trebuie sa fie decisivi. Inainte de a lua orice tip de imbracaminte pentru bebelusi intrebati-va: "eu as purta un astfel de material? M-as simti bine in asa ceva"? Daca raspunsul este negativ, evitati.

Capitolul jucarii pentru bebelusi este unul aparte in viata parintilor. Din dorinta de a oferi celor mici tot ce e mai bun si mai frumos (uneori poate si ideea de a compensa ceva ce a lipsit in copilaria noastra) tindem sa ignoram norme elementare de siguranta. Uitam ca primul gest pe care un bebelus il va face cu o jucarie va fi sa o bage in gura. Nu ne gandim ca acea culoare rosie si frumoasa poate fi de la o vopsea chimica. Sau ca bilutele de pe margine se pot desprinde usor. De aceea este important sa testam atent orice achizitie (sau chiar cadou primit) din perspectiva sigurantei. Avem vreun dubiu ca ar putea fi toxic? Ne temem ca s-ar putea desprinde bucati mici din el? Poate fi in vreun fel periculos? Daca raspunsul este "Da" la oricare dintre aceste intrebari, mai bine nu.

"Meseria" de parinte nu este una usoara, dar nici o sperietoare. Este, insa, mai ales la inceput, nevoie de o stare permanenta de atentie. Uneori chiar de alerta. Pentru ca cei mici au nevoie de supraveghere din partea noastra si, evident, au nevoie de decizii responsabile ale persoanelor responsabile din viata lor. Care suntem noi, parintii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in