Bebelusi

#ingrijire bebelusi #bebelusi

Primele zile din viata copilului si primele decizii – ce articole vestimentare sunt de evitat

Generatiile trecute ne invata despre ingrijirea nou nascutului in modul cel mai simplu si mai practic. Infasatul era la ordinea de zi, in primele luni. Pentru ca doarme mai bine, pentru ca se simte in siguranta, pentru ca trebuie sa se dezvolte cu mainile si picioarele drepte, infasatul era recomandat inca din primele ore de viata. Acum insa, regula s-a schimbat, nu se mai tine cont in mod expres de aceasta metoda. Desigur ca industria articolelor vestimentare pentru copii s-a dezvoltat atat de mult, incat infasatul pare sa fie inutil cand hainele nou nascutului sunt atat de diverse si incantatoare.

 

De la primele haine bebelusi si pana la fidele copii ale articolelor vestimentare pentru adulti nu a mai fost decat un singur pas. Asa se face ca actualmente un parinte se vede in impasul dilematic de a alege cu ce sa isi imbrace nou nascutul ca si cand imaginea insasi a acestuia depinde de alegerile vestimentare.

Aparte de ceea ce piata ofera la ora actuala si tinand cont mai degraba de pielea delicata a bebelusului, unele articole vestimentare sunt mai mult sau mai putin recomandate.

Denimul, jeans

In functie si de tipul exact ce croi si de material, de cum este lucrat si cusut, denimul are cele mai multe sanse de a nu fi prea confortabil. Acesta este de regula mai rigid, nu permite mobilitate la fel de multa, astfel ca aceste alegeri sunt mai putin indicate, cel putin pentru primele luni din viata celui mic si garderoba acestuia.

Velur

Catifeaua este un material elegant ori chiar si numai din acest punct de vedere imbracamintea de bebelusi devine automat mai apreciata. Singurul inconvenient tine de confortul oferit de acest tip de material; nu numai ca limiteaza purtarea de tinute in sezonul rece, intrucat este mai gros, insa poate irita pielea prin textura sa de dedesubt.

Mai ales daca dispune si de broderie, de zone unde aplicarea cusaturii in cauza implica metode ce inaspresc zona de dedesubt, cu atat mai mult se impune ca o astfel de alegere vestimentara sa fie insotita de un body.

Bumbacul

Dintre toate tipurile de materiale, acesta castiga detasat. Bumbacul este tesatura naturala, ce permite trecerea aerului, permite pielii sa respire si deci nu influenteaza cu nimic confortul termic. Este potrivit oricand, fie vara, fie iarna.

Dar cum faci diferenta intre hainele calitative din bumbac si cele mai putin indicate? Pentru ca piata abunda in astfel de optiuni, a inceput sa apara in magazine strategia de etichetare a hainelor ce contin bumbac ca si emblema a calitatii produsului. Insa unele se dovedesc a nu fi ceea ce par.

Hainele din bumbac pentru nou nascut trebuie sa fie de o elasticitate confortabila. Asadar un mic procent din alte tipuri de materiale asigura necesarul din acest punct de vedere. Bumbacul 100% este iarasi preferat, cel care de altfel exclude ca pielea bebelusului sa intalneasca materiale sintetice. Atentie la cusaturi, sa fie drepte, fara ate iesite din rand, fara intreruperi sau diferite cusaturi pe aceeasi linie – semn ca o zona este mai predispusa la rupere, daca linia de coasere nu a fost dusa la bun sfarsit.

Nu in cele din urma, imprimeurile pot fi inselatoare. Acestea vor determina decolorari, daca imprimeul nu a trecut prin proceduri calitative de fixare a culorilor. Tehnica de vopsire este si ea importanta; asa se si explica de ce mai toate hainele de nou nascut sunt majoritatea albe sau in tonuri pale, intrucat se considera mai sigure de folosit, nefiind vopsite cu tot felul de substante chimice.

Desigur ca la ora actuala si dupa principii moderne, industria de realizare a articolelor vestimentare pentru bebelusi s-a dezvoltat masiv avand metoda mai prietenoase de confectionare a acestor textile. Insa unele de acest gen sunt si mai scumpe, motiv pentru care este destul de usor sa cazi in capcana comertului.

De preferat sa se verifice fiecare detaliu ce determina calitatea produsului: eticheta, compozitie privind materialul, modul in care arata si se simte o haina de bebelus. Naturalul trebuie sa primeze, asadar bumbacul si inul, lana si matasea sunt de baza la aceste tipuri de haine sau cel putin pentru primele luni, pana trece si adaptarea la mediul in care se afla. Reactia pielii este un prim semn daca vestimentatia aleasa nu este una corespunzatoare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in