Cresterea copilului

# alimente toxice copii # dieta copil #alimente copil #consum alimente toxice #alimente toxice # alimentatie copil

5 mancaruri toxice pe care i le dai copilului fara sa stii

Preocuparea pentru alimente cat mai naturale, sanatoase si provenite din surse sigure este tot mai mare in randul parintilor. Cu toate acestea, desi unele alegeri pot parea simple si sanatoase, in realitate ai toate sansele sa ii cumperi celui mic alimente pline de substante toxice. Invata sa recunosti alimentele periculoase si educa-ti copilul astfel incat sa nu fie tentat sa consume mancaruri nesanatoase.

Uleiul vegetal bromurat

Uleiul vegetal bromurat este o substanta toxica ce se gaseste in sucuri carbogazoase cu aroma de citrice si in bauturile sportive. Aceasa substanta extrem de nociva poate duce la obezitate, dar si la probleme care afecteaza pielea, sistemul nervos si chiar memoria.

Pesticidele

Pesticidele sunt substantele chimice folosite pentru a tine daunatorii departe de multe fructe si legume pe care copiii le consuma.

Fructele si legumele contaminate cu pesticide au urmari grave atunci cand sunt consumate de cei mici. Cercetarile au aratat ca pesticidele sunt toxice si afecteaza dezvoltarea creierului la copii. De asemenea, sunt studii care demonstreaza ca aceste pesticide de pe fructele si legumele consumate afecteaza capacitatea de invatare si provoaca probleme la nivel de comportament, cum ar fi deficitul de atentie sau hiperactivitatea.

Arsenic

Probabil stii ca arsenicul este o substanta otravitoare, dar probabil nu stii ca micutul tau poate ajunge sa consume aceasta toxina in orez. Orezul are capacitatea de a extrage arsenicul din sol si apa, mult mai mult decat alte cereale. In meniurile copiilor, orezul este o cereala destul de des folosita, dar parintii ar trebui sa includa cu atentie acest aliment in preparatele celor mici. Consumul de orez duce la o crestere semnificativa in greutate la copii, de trei ori mai mare decat in randul adultilor, iar studiile mai arata ca arsenicul are efecte negative si asupra dezvoltarii copiilor. Diversifica tipurile de cereale pe care i le incluzi in alimentatie celui mic, pentru a evita ingerarea unei cantitati prea mari din aceasta toxina.

BPA

Nu doar mancarea trebuie sa fie cat mai sanatoasa, ci si materialele in care este ambalata. Multe produse alimentare se gasesc, din nefericire, in ambalaje de plastic, care contin o substanta sintetica foarte periculoasa ce se numeste Bisfenol-A, mult mai cunoscuta ca BPA. Efectele acestei toxine sunt extrem de periculoase si pot provoca anumite tipuri de cancer, probleme de comportament, dezvoltarea creierului sau a sistemului reproducator.

Ambalajele si recipientele facut din plastic care nu contin BPA au acest lucru mentionat pe eticheta, asa ca alege-le doar pe acestea.

Antibioticele din lactate si carne

Nu mai este niciun secret ca lactatele si carnea procurata direct de pe rafturile supermarketurilor contin antibiotice. Animalele de la care provin aceste produse sunt crescute fortat cu antibiotice si alti hormoni de crestere. Desi efectele acestora la om nu au fost studiate in totalitate, exista semne de ingrijorare ca toate aceste substante care sunt administrate animalelor, pot provoca la copii pubertatea precoce si pot duce la aparitia unor boli incurabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului