Cresterea copilului

#jucarii #jucarii copii #jucarii de plus #curatare jucarii de plus

Cum sa cureti si sa intretii jucariile de plus

Jucariile de fac parte dintre cele mai populare si placute cadouri pentru oameni de toate varstele. Din pacate, cu cat iti plac mai mult si esti tentat sa le tii in brate, cu atat se murdaresc mai usor. Iata cateva modalitati de a curata si intretine jucariile de plus , astfel incat sa te bucuri cat mai mult de ele.

1 Citeste intotdeauna eticheta inainte sa speli o jucarie de plus. Cel mai bine este sa respecti si sa retii ce scrie acolo, referitor la temperatura optima si modul de spalare al jucariei de plus.

In timp, vei observa ca informatiile de pe eticheta textila a jucariei isi vor pierde intensitatea culorilor si va fi greu sa le recitesti.

2 Umple un lighean cu apa calda si adauga detergent lichid . Spala de mana jucariile de plus. Nu este nevoie decat sa lasi jucaria in apa, la inmuiat, timp de 4-5 minute, si apoi sa freci usor materialul cu varfurile degetelor, fara sa exagerezi.

3 Un balsam parfumat adaugat in apa va oferi un miros placut jucariilor de plus dupa spalare.

4 O alta varianta este sa cureti orice jucarie de plus cu ajutorul unui prosop uscat pentru a inlatura urmele superficiale de praf. Nu este la fel de eficient ca spalatul cu detergent, dar unele nu necesita spalare, ci doar acest tip de indepartare a prafului.

5 Nu uita sa cureti insistent urechile, labutele, coada si zona din jurul ochilor cu o carpa. Praful se poate strange acolo si poate murdari materialul, in timp.

6 Nu folosi niciodata apa fierbinte cand speli jucariile de plus, deoarece risti sa le deteriorezi. Blana sintetica folosita la unele jucarii de plus se va scamosa sub actiunea apei fierbinti, iar accesoriile se pot desprinde sau isi pot pierde culorile.

Daca ai copii mici care se joaca cu jucarii de plus si vrei sa le dezinfectezi, cea mai buna idee este sa renunti la cele vechi si sa le inlocuiesti.

7 Lasa jucariile de plus sa se usuce natural, in aer curat. Poti aplica chiar si parfum dupa ce s-au uscat, daca vrei sa miroasa frumos.

8 Daca e vorba de jucarii de plus cu valoare sentimentala deosebita si vrei sa le pastrezi timp indelungat, le poti conserva mai bine daca le introduci in pungi de plastic , inchise ermetic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare