Cresterea copilului

# jucarii varsta copii #jucarii copii #jucarii

Idei de jucarii si jocuri interactive pentru copii in functie de varsta

Create cu scopul de a-i ajuta pe cei mici sa se dezvolte, jucariile nu pot fi alese la intamplare. Fiecare copil are propria personalitate, gusturile difera de la o varsta la alta, motiv pentru care venim cu cateva propuneri de cadouri cu care ai putea surprinde chiar si cel mai pretentios prichindel!

Jucariile pe care vrei sa le faci cadou trebuie sa se adapteze dupa caz si respectiv varsta. Pentru a avea capacitatea de a le intelege, dar si pentru a-i ajuta sa invete mai mult printr-o simpla joaca, iata cateva propuneri de jocuri si jucarii interactive la preturi avantajoase pentru copii.

Jucarii pentru copii pana la 18 luni. Este varsta la care bebelusul descopera toate lucrurile care il inconjoara. Abia acum incepe sa inteleaga cu adevarat ce sunt culorile, sunetele, care este glasul parintilor, etc. Jucariile trebuie sa fie un plus de ajutor pentru ei, sa ii faca sa descopere mai usor lucrurile, dar si sa le starneasca curiozitatea absoluta. Jucariile interactive ii ajuta sa exploreze mai mult, ii invata sa isi coordoneze miscarile, ba chiar sa spuna primele cuvinte. Instrumente muzicale, carticele zgomotoase, bancuri de lucru, centrul de activitati, jucarii colorate, luminoase si zgomotoase, toate sunt printre preferatele celor mici. Toate aceste jucarii nu necesita un efort prea mare din partea bebelusului, mai ales ca acesta inca nu are muschii bine dezvoltati.

Jucarii pentru copiii pana in 3 ani. Este varsta la care cei mici devin tot mai activi si mai curiosi. Deja incep sa cunoasca lucrurile din jur, iar jucariile simple nu mai reusesc sa ii tina antrenati. La aceasta varsta sunt recomandate jucariile care sa le dezvolte abilitatile motorice. Jocuri precum puzzle-uri, lego, jocuri cu animale, fructe si legume, deoarece toate acestea ii ajuta sa isi dezvolte usor vocabularul

Jucarii pentru copii de la 3 la 5 ani. Copiii sunt de acum prescolari, iar personalitatea lor isi pune tot mai mult amprenta pe alegerile pe care le fac. De acum sunt tot mai pregatiti sa descopere lucruri si au mai mult curaj datorita bagajului de cunostinte pe care le-au acumulat in anii precedenti. Acum este timpul pentru jocuri de constructie, seturi de jucarii potrivite pentru a le dezvolta vocabularul deoarece este perioada in care vorbesc mult, pun cele mai multe intrebari si evident asteapta raspunsuri.

Jucarii pentru copiii de la 6 pana la 12 ani. Deja vorbim numai despre jucarii complexe. Jocuri de societate, jocuri care impun reguli, jocuri de indemanare, ba chiar jocuri care sa ii ajute sa isi aleaga o pasiune. Jocurile de sport ii pot ghida catre o cariera spotiva de succes, daca au ambitie pentru acest domeniu, in timp ce jocurile de logica s-ar putea sa ii ajute sa descopere cat de mult le plac materiile tehnice. Acum, jocurile sunt alese in functie de preferinte, de preocupari, de pasiuni si bineinteles de capacitate. Isi fac locul gadget-urile care au ultima tehnologie incorporata precum tableta, casti audio, boxe portabile, enciclopedie, carti, etc.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului