Cresterea copilului

#copii #anemie #sanatate #parinti #alimentatie

Anemia la copii

Copilul tau este palid, nu are pofta de mancare si nu respecta o alimentatie sanatoasa ? Este momentul sa mergeti la un consult medical , pentru ca acesta se poate confrunta cu anemia feripriva.

 

 

Anemia este o stare patologica care se manifesta prin scaderea hemoglobinei din sange la copil. Anemia feripriva - cea mai cunoscuta forma de anemie - consta intr-o lipsa a fierului; aceasta se intalneste cel mai des in randul copiilor – aproximativ 80% dintre copiii cu varste pana in 10 ani sufera de aceasta boala.

Anemia feripriva se instaleaza in general din cauza unei alimentatii necorespunzatoare. De asemenea, pierderile de sange si absorbtia scazuta a fierului de catre organism duc la aparitia anemiei.

 

Simptome:

 

Iata care sunt semnele caracteristice anemiei:

  • Copilul se simte slabit si nu reuseste sa tina pasul cu ceilalti copii de varsta sa, oboseste repede si tinde sa stea mereu asezat sau culcat.

 

  • Copilul acuza dureri de cap.

 

  • Micutul este palid, iar buzele sunt deschise la culoare, vinete sau prezinta crapaturi.

 

 

  • Copilul nu se poate concentra, pare obosit si suparat.

 

  • Copilul lesina nejustificat.
     

 

Cum se trateaza anemia

 

In primul rand, este necesar sa il prezinti pe copilul tau la medic; acesta ii va face o serie de analize pentru a descoperi cauza instalarii anemiei si gravitatea situatiei.

De cele mai multe ori insa, anemia se trateaza prin alimentatia corespunzatoare. Daca situatia necesita tratament medical , atunci doctorul ii va prescrie medicamente pe baza de suplimente de fier si acid folic.

Pentru a depasi aceasta problema, trebuie sa reglezi regimul alimentar al copilului tau. In primul rand, limiteaza consumul de snakcsuri si dulciuri al copilului. Acestea dau senzatia de satietate, insa nu ii ofera copilului elementele nutritive de care are nevoie.

O alimentatie diversificata il va ajuta pe copilul tau sa se mentina sanatos; pentru a suplini pierderea de fier din organism, copilul va trebui sa consume proteine (carne rosie, ficat de pasare, galbenus de ou), alaturi de multe fructe si legume verzi , bogate in fier.

Fructele oleaginoase, fructele uscate, semintele, precum si spanacul, urzicile, salata verde, lintea, fasolea, mazarea sunt ideale pentru regimul alimentar al copilului. De asemenea, cerealele integrale ajuta la reglarea tractului intestinal si asigura o parte din cantitatea de fier necesara zilnic.

Pentru a preveni aparitia anemiei, este indicat sa ii oferi copilului tau o alimentatie variata si sa il inveti inca de mic sa guste din toate alimentele, astfel incat sa le descopere si sa le accepte in timp util.

Sursa foto : cm.iparenting.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului