Cresterea copilului

#cumparaturi #copil #shopping #incaltaminte #pantofi #parinti

Cum sa alegi incaltamintea pentru copii

Mersul la cumparaturi cu copilul tau poate deveni destul de obositor, pentru ca te confrunti cu o multime de produse destinate celor mici. Daca insa iti stabilesti din timp niste criterii clare de selectie, atunci vei gasi imediat produsele de care ai nevoie. In cazul incaltamintei pentru copii, principalul criteriu de selectie il reprezinta calitatea.
 

 

Iata si alte lucruri de care sa tii cont atunci cand achizitionezi incaltaminte pentru copilul tau:

  • Primul criteriu in functie de care trebuie sa alegi incaltamintea il reprezinta siguranta copilului .

 

Micutii sunt foarte activi, asa ca se pot rani cu usurinta atunci cand alearga sau se joaca, daca incaltamintea nu li se potriveste. De exemplu, pantofii prea mari ca numar, care nu se fixeaza bine pe picior sau care sunt mult prea stramti nu numai ca ii vor crea disconfort micutului, dar il vor expune pericolului accidentarilor.

 

Masoara cu atentie talpa piciorului pentru a-i afla marimea potrivita. Pantoful ideal ar trebui sa ii permita copilului tau sa isi miste putin varfurile degetelor, insa sa nu fie nici prea larg. De asemenea, alege un pantof care sa se potriveasca formei piciorului copilului tau. Calcaiul piciorului trebuie sa fie bine fixat in pantof, pentru a-i asigura copilului stabilitate.
 

 

  • Ar fi indicat sa masori cu atentie piciorul copilului de fiecare daca cand mergeti la cumparaturi. Acesta creste destul de repede, asa ca vei descoperi ca va trebui sa schimbi si pantofii mai des.

 

Atunci cand probeaza un pantof, copilul trebuie sa stea in picioare si sa isi lase toata greutatea pe picior, astfel incat sa poata simti daca pantoful respectiv il deranjeaza sau dimpotriva, ii vine bine.

 

Lasa-l sa mearga putin prin magazin incaltat cu pantofii si chiar sa alerge, pentru a vedea cum se simte. Acorda-i un ragaz de 5 minute, pentru ca piciorul sa se „aseze” bine in pantof. Abia dupa aceea, copilul va simti daca intr-adevar pantoful respectiv i se potriveste sau il jeneaza.
 

 

  • Verifica forma din fata a pantofului. Aceasta trebuie sa fie rotunda si sa le permita astfel degetelor sa stea lejer, fara sa fie stranse de talpa si de material. Chiar daca exista si modele mai cochete, confortul este prioritar.

 

Un pantof stramt poate dauna in perioada de crestere si dezvoltare a corpului. Acelasi lucru este valabil si pentru pantofii cu toc. Desi arata dragut la o fetita, nu sunt potriviti pentru un copil aflat in crestere. Daca totusi doresti sa achizitionezi un pantof cu un toc minim, atunci limiteaza durata de purtare a acestora si alterneaza cu o pereche de pantofi cu talpa plata.
 

 

  • Cauta un pantof realizat din piele, pentru ca acesta va lasa pielea sa respire. De asemenea, opteaza pentru incaltamintea moale, usoara, care se pliaza; astfel, copilul tau va avea flexibilitate in miscare fara niciun fel de disconfort.

 

  • Examineaza interiorul pantofului si observa daca exista materiale car l-ar putea deranja pe copil, precum zone mult prea dure, capse sau cusaturi neingrijite etc.

 

  • Alege un pantof pe care copilul tau sa il poate incheia si singur. Daca micutul nu se descurca cu sireturile, achizitioneaza-i o pereche de pantofi cu arici sau fara un sistem de prindere, insa rezerva-i si o pereche cu sireturi, pe care sa poata exersa innodarea acestora.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului