Cresterea copilului

# bebelus 2 luni # bebelus 1 luna #dezvoltare bebelus #cresterea copilului

5 lucruri de care are nevoie bebelusul tau pentru a creste armonios

Bebelusii au un ritm de dezvoltare rapid in primele luni de viata, insa pentru a creste armonios au nevoie de putin ajutor din partea ta. Nu neglija niciunul dintre aceste 5 aspecte si vei avea un copil fericit si sanatos:

1. Arata-ti dragostea

Ia-l in brate, alinta-l, arata-i ca esti alaturi de el, vorbeste-i, joaca-te cu el, canta-i, zambeste-i mereu si priveste-l in ochi. Nu este niciodata prea mic pentru a-i arata cat de mult il iubesti. 

2. Nevoi de baza 

Pe cat posibil, alapteaza-l exclusiv pana la 6 luni si continua alaptarea pana la cel putin un an. Ai grija sa doarma suficient, sa fie mereu bine ingrijit si curat, astfel incat sa nu simta niciun discomfort fizic. 

3. Masaj zilnic 

Fa din masaj parte a ritualului vostru zilnic. Il ajuta sa-si dezvolte muschii si creeaza o legatura intre voi doi. In plus, va fi mai relaxat, va dormi mai bine si va plange mai putin.

4. Stimuleaza-i simturile 

Copilul tau trebuie sa invete cum este lumea si cel mai bine o va explora alaturi de tine: ajuta-l sa simta diverse texturi, pune-i muzica, ajuta-l sa se imprieteneasca cu cei dn jur si sa fie sociabil. 

5. Ai grija de tine

Este important ca tu, ca mama, sa fii vesela, zambitoare, relaxata zi de zi. Copilul va invata de la tine sa fie la fel. 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului