Cresterea copilului

#craciun #cadouri #copii

3 cadouri de Craciun pentru copii. De ce este aceasta o cifra magica

Specialistii sustin ca, de Craciun, este indicat sa le cumperi copiilor trei cadouri. Nici mai mult, nici mai putin. Astfel, poti uita de zecile de jucarii si surprize si te poti axa pe trei cadouri esentiale. Te intrebi care este explicatia?

 

Studiile recente au demonstrat ca dupa desfacerea celui de-al treilea cadou, micutii isi pierd interesul pentru cadouri (indiferent de tipul acestora) si se axeaza doar pe desfacerea ambalajelor. Intr-un final, cand termina de dezpachetat toate ambalajele, micutii nici nu isi mai aduc aminte ce au primit. 

Prin urmare, entuziasmul acestora va fi invers proportional cu numarul de jucarii primite. De asemenea, sociologii sustin ca parintii trebuie sa se axeze in special pe calitate, si nu pe cantitate.

Astfel, mai bine cumperi o singura papusa, realizata din materiale sigure si potrivita varstei copilului, decat 10 jucarii ieftine, dar care ii pot pune sanatatea si chiar viata in pericol.

Daca deja ai cumparat mai multe cadouri pentru copilul tau, limiteaza-te in a-i oferi doar trei. Pastreaza restul cadourilor pentru a I le oferi de Anul Nou sau intr-o alta zi importanta pentru ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului