Cresterea copilului

# ce fel de parinte esti # metode crestsere #educatia copilului #crestere copil

3 lucruri pe care nu ai voie sa i le spui copilului tau

Ce spui in preajma copilului tau poate sa il afecteze pe termen lung, asa ca fii atent ce si cum ii zici. Pedagogii si psihologii spun chiar ca exista niste cuvinte clare pe care trebuie sa le eviti cand stii ca te poate auzi. 

Barfele 

Vorbesti la telefon sau cu sotul, iar copilul pare preocupat de altceva. Iar tu iti dai drumul la gura si folosesti cuvinte defaimatoare la adresa cunoscutilor. Este posibil ca aceste informatii sa fie impartasite persoanelor pe care le barfeai, chiar de catre copilul tau, iar, in plus, acesta va avea o imagine deformata asupra relatiilor pe care le va forma. 

Minciunile

Cand spui ca nu esti acasa, ca sa eviti vizita vreunei prietene enervante, ca nu ai bani de jucarii si apoi mergeti la cumparaturi sau alte lucruri de acest gen iti inveti copilul ca este in regula sa deformeze adevarul in favoarea sa. A-l invata pe cel mic sa minta, mai ales la varsta la care imaginatia este debordanta, iar linia dintre real si imaginar subtire, este una dintre cele mai mari greseli de parenting.

Criticile 

 

Daca te va auzi ca te plangi de greutate sau aspect fizic, copilul ar putea sa creasca cu o imagine deformata despre frumusete. Este recomandat sa cresti un copil cu o imagine de sine cat mai sanatoasa, sa se iubeasca asa cum este, sa nu incerce sa se incadreze in tipare impuse de altii. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului