Cresterea copilului

#copii #educare copii #dezvoltare copii #calitati copii

4 calitati care iti ajuta copilul sa reuseasca in viata

Ca orice parinte, iti doresti sa-ti cresti copilul astfel incat sa aiba succes si sa fie fericit. Jurnalist si scriitor in domeniul educatiei, Hilary Wilce, iti va arata in ce fel sa iti tratezi copilul pentru a face din el un invingator.

Hilary Wilce este autorul unor articole de renume, dar si al celebrei carti "Back Bone". Opiniile sale privind educatia copiilor sunt foarte respectate si de notorietate atat in SUA, cat si in Europa. Iata ce te invata specialistul sa faci sau sa eviti.

1. Increderea in propriile forte

Multi parinti considera ca increderea in sine este esentiala, probabil acel singur lucru fara de care un copil nu va evolua niciodata. Si desigur ca au dreptate.

Dar increderea in sine nu este o putere de sine statatoare, ci mai degraba o trasatura care se dezvolta conditionat. Si cum altfel sa-ti ajuti mai mult copilul, daca nu prin a-i crea niste obiceiuri care il fac mandru de el insusi?

2. Dragoste si apreciere

Este vorba de abilitatea ta de a iubi viata, oamenii si tot ce te inconjoara. Dragostea pentru viata este motorul care starneste curiozitatea, explorarea, detasarea, dorinta, gratitudinea si placerea de a trai.

3. Bucuria de a trai

Hilary Wilce spune ca acei copii carora le lipseste "la joie de vivre" (n.r. bucuria de a trai) se vor concentra mereu pe ceea ce nu au, nu pe ceea ce au. Le va fi greu sa mentina relatii de prietenie si sa ramnana concentrati in a rezolva problemele in desfasurare. Cel mai probabil, acesti copii vor suferi la maturitate de anxietate si depresie.

4. Onestitate si bunatate

Martil Seligman, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania, a condus multe experimente si studii, in urma carora a ajuns la o concluzie esentiala: puterea copiilor de a ierta si de a fi corecti ii poate ajuta sa-si dezvolte competentele sociale, sa aiba o atitudine pozitiva si sa capete un sens ale propriilor puteri.

Invata-ti copilul sa fie corect cu sine si cu altii si sa aleaga mereu calea cea dreapta. Astfel, constiinta lui nu va avea de suferit, iar increderea in sine nu va intarzia sa apara.

Hilary mai aduce vorba despre reziliere, curaj, empatie, spirit justitiar si control asupra propriei persoane. Incurajeaza-ti copilul sa isi asume toate aceste atribute si priveste-l cum se transforma, zi de zi, intr-un adult fericit.

Sursa foto: thisplaceisnowahome.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului