Cresterea copilului

#gravida #sarcina #femeie insarcinata #incurajari #femeie gravida

4 lucruri pe care le merita orice gravida

Sarcina solicita femeile atat din punct de vedere fizic, cat si la nivel psihic. Partenerii si apropiatii femeilor insarcinate fac tot posibilul sa le usureze situatia, insa nu reusesc intotdeauna sa le ofere tot ceea ce merita in aceasta perioada delicata.

Exista cateva lucruri frumoase pe care ai putea sa le faci pentru a ajuta o femeie sa se simta mai bine cat timp este gravida, lucruri pe care le merita cu desavarsire si pe care le-ar aprecia foarte mult. Iata cum sa-i demonstrezi viitoarei mamici ca esti alaturi de ea in toate cele 9 luni:

1. Spune-i ca este frumoasa

In perioada sarcinii, femeile castiga cateva kilograme, care nu se depun doar pe abdomen, ci si pe restul corpului. In afara de asta, schimbarile hormonale le pot cauza modificari ale aspectului pielii. Nu rar se intampla ca o gravida sa se simta mai putin frumoasa decat in alte perioade, asa ca are nevoie de complimente si de asigurari constante ca este frumoasa.

2. Arata-i ca te bucura sarcina si asigur-o de sprijinul tau

Cele 9 luni nu sunt atat de dificile cum este primul an din viata unui copil. Femeile insarcinate stiu asta si sunt ingrozite de gandul ca vor fi lasate fara ajutor tocmai in perioada cand vor avea mai multa nevoie de el. Asigur-o ca o vei sprijini cu tot ceea ce poti si ca venirea pe lume a copilului te bucura foarte mult si ca nu este o povara pentru tine.

3. Ofera-i flori

Femeilor le plac florile, le dau o stare de bine atunci cand sunt in preajma lor, culorile si mirosul le binedispun, iar intentia ta de a ii face o bucurie nu poate fi decat laudabila. Ofera-i gravidei de langa tine flori ori de cate ori iti permiti si nu astepta o ocazie speciala pentru a-i face aceasta bucurie.

4. Fii protector cu ea

Protejeaz-o atunci cand sunteti in locuri aglomerate, luand-o in brate. Ofera-i bratul tau atunci cand urcati sau coborati treptele unei cladiri. Ai grija sa nu ii fie frig si ofera-i jacheta ta, daca simti ca este cazul. Nu o lasa sa astepte atunci cand ii este foame si asigura-te ca se hidrateaza cat are nevoie. Orice gravida merita aceste atentii si i le poti oferi fara sa faci eforturi supraomenesti.

Sursa foto: paigegreen.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului