Cresterea copilului

#bebelusi #zgarieturi #accidente bebelusi #protectie mameloane din silicon

4 moduri prin care bebelusul tau te poate rani

Bebelusul tau este un mic ingeras, ce are nevoie de toata ingrijirea si protectia pe care i le poti oferi. In acelasi timp, tu esti atat de atasata de puiul tau, incat nu iti vine sa-l mai lasi jos din brate. Este atat de mic si fragil, incat nici nu te gandesti la faptul ca te poate rani. In realitate, ai fi surprinsa sa afli ca manutele lui nu sunt atat de inofensive precum crezi. Iata patru moduri prin care micul tau ingeras iti poate provoca accidental diverse leziuni.

1 Iti poate introduce degetul in ochi

Il ai in brate si zambiti unul celuilalt. Este un bebelus fericit, alaturi de un parinte fericit. In secunda urmatoare, pericolul vine de unde nu te astepti: degetul sau aratator ajunge direct in ochiul tau, fara ca pleoapa sa aiba timp sa protejeze globul ocular. Incepi sa lacrimezi, in timp ce ochiul se inroseste. Bebelusul tau rade amuzat, in timp ce tu incepi sa cauti numarul de telefon al oftalmologului.

2 Iti poate leza narile

O alta modalitate prin care cei mici te pot rani in mod accidental este atunci cand devin prea curiosi in legatura cu orificiile faciale, cum este nasul. Desi nu se intampla prea des, unii bebelusi sunt atat de curiosi sa exploreze narile, incat te pot rani.

Este suficient sa le lasi manutele sa se umble libere pe chip, incat in secunda urmatoare te poti trezi cu o sangerare nazala neasteptata.

3 Te poate zgaria

Bebelusii pot deveni mici pisicute, care isi ascut "gherutele" chiar pe pielea ta. Oricat de dragalas ar suna, daca nu vrei sa te alegi cu cateva urme de zgarieturi pe brate sau pe fata, ai grija ca unghiile celui mic sa fie in permanenta taiate.

Daca este nou-nascut, pune-i manusi speciale, intrucat nu isi controleaza miscarile. Veti fi amandoi protejati.

4 Iti poate musca sanul

Alaptarea este unul din cele mai sanatoase lucruri pe care le poti face pentru copilul tau. Insa tu poti deveni rapid tensionata si stresata atunci cand alaptarea devine dureroasa si sanii incep sa te doara.

Bebelusii musca, uneori chiar foarte tare. Se folosesc de gingii si strang cu putere, ceea ce iti poate produce un disconfort sporit. Pentru prevenirea ranilor si a durerilor, poti folosi protectoare din silicon pentru memeloane.

Sursa foto: tlhung.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului