Cresterea copilului

#povesti #frica de furtuna #distragere atentie #furtuna copii #elementele naturii

4 moduri prin care sa ii alungi copilului frica de furtuna

Oricat de mult ti-ai ocroti copilul, in anumite momente acesta poate trece prin experiente neplacute, izvorate din natura umana, cum ar fi faptul ca se sperie de zgomotul si imaginea unei furtuni. Nu trebuie sa te sperii, este o stare naturala prin care trece pe masura ce incepe sa inteleaga mediul inconjurator. Dar ce te faci atunci cand la fiecare furtuna micutul incepe sa planga si sa tremure, dorindu-si sa fie in bratele tale? Iata patru moduri prin care sa il scapi de aceasta frica!

Daca temerea persita mai mult de sase luni, capata o denumire: astrafobia sau frica de fulgere. Este o fobie tratabila, destul de frecventa la copii, dar se poate dezvolta si la adulti.

1 Invata despre elementele naturii

Cu cat ai mai multe cunostinte despre furtuni, fulgere si tunete, cu atat mai bine ii vei explica copilului tau ce sunt ele si cum se formeaza. Evita exprimarile de genul "arunca Doamne, Doamne cu sageti", incearca sa il aduci catre partea mai stiintifica a subiectului, evident, intr-un limbaj accesibil lui.

2 Citeste-i povesti despre personaje care lupta impotriva furtunii

Daca aceasta frica persista, du-te in cea mai apropiata librarie, pe internet sau intr-un magazin clasic si cumpara-i o carte de povesti al carei erou se confrunta si el cu experienta unei furtuni. Ajuta-l sa inteleaga cum personajul face fata provocarii si cum isi depaseste aceasta frica.

3 Distrage-i atentia cu alte activitati

Afara ploua neincetat, copacii stau sa se rupa, iar tunetele se aud parca si mai aproape. Nu il lasa sa vada aceste imagini "apocaliptice", distrage-i atentia cu puzzle-ul lui preferat, un desen animat la televizor sau o muzica linistitoare. In acest fel il vei calma, ajutandu-l sa nu mai fie anxios.

4 Priviti impreuna furtuna

O alta metoda prin care poti inlatura aceasta frica este sa il confrunti cu ea. Acest pas este indicat sa il urmezi dupa ce ai trecut prin alte incercari de acest gen, ca de exemplu, i-ai explicat in detaliu ce inseamna o furtuna. Duceti-va la geam si urmariti impreuna furtuna de afara. Tine-l strans la piept si vorbeste cu el pentru a-l calma.

Sursa foto: buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare