Cresterea copilului

#copii #comportament copii #plansete copii

4 moduri sa iti ajuti copilul sa nu se mai vaite din orice

Plansete, tipete si accese de furie desprinse parca dintr-un film de groaza! Protagonistul este chiar micutul tau, iar scenele se petrec atunci cand ceva nu este pe placul sau. Sunt momente de izbucnire emotionala care au loc in orice familie cu copii, nu doar in a ta!

Vestea buna este ca poti sa il scapi de aceste obiceiuri cu ajutorul catorva modalitati prin care el se poate controla mai bine. Iata patru moduri prin care iti inveti copilul sa nu mai planga din orice!

1. Atrage-i atentia asupra a ceea ce face

Indiferent ca sunteti acasa sau intr-un loc public, o buna modalitate prin care il faci constient de ceea ce se intampla este sa aceea prin care ii atragi atentia asupra comportamentului sau nepotrivit.
Spune-i ca nu intelegi ce spune atunci cand se vaita si incearca sa il imiti si tu. Il va ajuta sa inteleaga ca nu este normal ceea ce face. In plus, sunetele amuzante pe care le vei produce tu atunci cand il vei imita ii pot distrage atentia.

2. Incurajeaza-l atunci cand se comporta bine

Cand ai de-a face cu un copil mai temperamental, cel mai bine este sa il incurajezi atunci cand se comporta adecvat. In felul acesta el va invata ca reactiile scapate de sub control nu sunt o solutie. Nu ezita sa il lauzi, insa fa-o fara sa ii oferi o recompensa fizica. El va profita mereu stiind ca il asteapta un premiu, iar atunci cand acel premiu nu va mai exista, reactiile sale vulcanice vor reveni.

3. Lasa-l sa se calmeze

De fiecare data cand plange, tipa sau incepe sa se vaite spune-i ca este momentul sa ia o pauza pentru a se calma. Lasa-l sa-si verse frustrarea in alta camera sau intr-o zona special amenajata pentru acest lucru. Vorbeste-i calm si fara a ridica tonul vocii. In timp, copilul tau va realiza care sunt consecintele comportamentului sau.

4. Incearca sa intelegi motivul

Chiar daca nu esti de acord cu solicitarile lui, ofera-i toata atentia atunci cand iti cere ceva. Este foarte important ca el sa constientizeze ca tu il asculti si nu esti concentrat/a in alta parte. De cele mai multe ori, comportamentele inadecvate au loc atunci cand parintii nu le dau atentie imediata copiilor si le ofera un raspuns succint, fara sa le dea explicatii.

Sursa foto: everydayfamily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului