Cresterea copilului

#sarcina #schimbari #organism #schimbari organism

4 schimbari minunate care se petrec in organism in timpul sarcinii

In momentul in care ramai insarcinata, in interiorul organismului tau incep sa se petreaca o serie de modificari, pentru ca tu sa fii pregatita sa aduci pe lume o noua viata. Primele semne ale schimbarilor hormonale sunt simptomele negative (greata, arsuri la stomac, stare de oboseala psihica si fizica). Desi nu sunt doua sarcini la fel, corpul tau experimenteaza si alte stari in aceasta perioada, unele dintre ele chiar minunate. Iata care sunt acestea!


1. Productia de sange creste

In sarcina, volumul sangvin creste treptat si ajunge la o cantitate cu 50% mai mare decat in mod normal. Acest lucru se datoreaza cresterii fatului, intrucat el primeste substantele nutritive si oxigenul de care are nevoie prin sange. In plus, inima va pompa mai mult sange intrucat corpul tau va avea nevoie de el pentru a raspunde necesitatilor generate de dezvoltarea bebelusului.


2. Vei experimenta modificari la nivelul pielii

Cresterea volumului sangvin poate duce si la modificarea culorii pielii, in sensul de imbunatatire a aspectului tenului. Datorita cresterii numarului de hormoni, pielea va deveni mai stralucitoare. Este o modificare temporara a pielii, aceasta urmand sa revina la normal odata ce bebelusul se naste.


3. Vei avea un par mai bogat

O alta schimbare minunata care are loc pe parcursul celor 9 luni de sarcina este legata de podoaba capilara. Potrivit portalului Baby Center, citat de Huffington Post, in mod normal, intre 85% si 95% din parul tau este in crestere, in timp ce restul firelor se afla intr-o etapa de stagnare care ii precede celei in care vor cadea. In sarcina, insa, nivelul crescut de estrogen extinde acest procent de crestere, astfel ca vei avea un par mai bogat si mai rezistent.


4. Dezvolti un organ nou

In timpul sarcinii, in organismul femeii se dezvolta un organ nou. Este vorba de placenta, structura care se dezvolta in uter, responsabila cu furnizarea oxigenului si substantelor nutritive fatului. Placenta se dezvolta in partea superioara a uterului si este legata de bebelus prin cordonul ombilical. Dupa ce copilul este adus pe lume, placenta este eliminata din organism prin canalul nasterii.

Sursa foto: woolworthsbabyandtoddlerclub.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului