Cresterea copilului

#aniversare copil #organizare petrecere copii #sfaturi parinti #petrecere copii #copii

4 sfaturi ca sa organizezi o petrecere pe cinste pentru copii

Organizarea unei petreceri la care invitatii nu au mai mult de sapte-opt ani poate fi mai stresanta decat organizarea uneia pentru adulti. Te pot consuma multe lucruri: de la stabilirea bugetului, pana la alegerea meniului si a listei de invitati. Iata cateva idei de care sa tii cont cand organizezi o petrecere pentru copilul tau:

Alege locatia in functie de numarul invitatilor

Casa ta este cel mai bun spatiu pentru organizarea unei astfel de petreceri, daca numarul invitatilor este unul restrans. Poti organiza petrecerea in sufragerie sau chiar in gradina, daca vremea iti permite.

De asemenea, poti opta pentru o petrecere de tip picnic: o iesire la iarba verde, astfel incat micutii sa se poate distra in voie. Astfel vei fi scutit si de curatenia de dupa. In schimb, daca ai multi invitati poti opta pentru o locatie din oras care organizeaza petreceri pentru cei mici.

Organizeaza petrecerea in weekend

Zilele de weekend ideale pentru organizarea acestor petreceri, deoarece copiii nu merg la gradinita sau la scoala, iar parintii ii pot insoti la eveniment. In ceea ce priveste ora de incepere, nu trebuie sa fii nici prea matinal, dar nici nu o lasa pentru seara. Cel mai bun moment al zilei este dupa-amiaza, cand cei mai multi dintre copii au program de voie si nu le vei intrerupe nicio activitate.

Alege un meniu simplu

Ca sa treci cu bine de o alta piatra de incercare, alegerea meniului, este important in primul rand sa stii daca vreunul dintre invitati este alergic, lucru pe care il vei afla de la parintii acestora. Opteaza pentru gustari si prajituri simple, de casa. De asemenea, din meniul pentru petrecere nu trebuie sa lipseasca fructele, sucurile naturale de fructe si, bineinteles, tortul!

Implica-ti copilul in organizare

Mergi cu micul sarbatorit la cumparaturi, ca sa alegeti decoratiunile. Opteaza pentru decoratiuni simple: coifuri, baloane colorate si confeti. Fa impreuna cu cel mic o lista cu invitati de la care sa nu va abateti si nu chemati pe nimeni in ultimul moment.

Totodata, faceti invitatiile impreuna, in care treceti data, ora si adresa unde are loc petrecerea, si trimiteti-le pe mail. Nu uita sa treci si ora la care se termina petrecerea, astfel incat fiecare parinte sa stie cand trebuie sa vina ca sa isi ia copilul acasa.

Sursa foto: blackwint.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului