Cresterea copilului

#cumparaturi # siguranta copilului #geanta bebelus #port-bebe

4 trucuri pentru cumparaturi usoare alaturi de bebelus

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar tu nu ai apucat inca sa iti faci toate cumparaturile! Ti-e usor groaza sa te gandesti la drumurile pe care le ai de facut in conditiile in care ai in grija un nou-nascut sau bebelus. Nu ai cu cine sa lasi bebelusul cand faci cumparaturile? Atunci ia-l cu tine! Sesiunea de cumparaturi se poate dovedi mult mai usoara in compania unui bebe decat in cea a unui copil mai maricel, daca te folosesti 4 trucuri de succes!

1 Alege momentul potrivit pentru cumparaturi

Nu orice perioada din zi este potrivita pentru a merge cu bebelusul la cumparaturi. Programeaza sesiunea de shopping atunci cand bebe este relaxat, dormit si mancat, eventual dupa somnul de dupa-amiaza.

Un bebelus iritat sau agitat iti va da peste cap toate planurile si va deveni o piedica in calea unor cumparaturi linistite. Fii isteata si colinda magazinele cu un bebe odihnit dupa tine!

Multi parinti aleg sa mearga la shopping atunci cand bebe doarme. Nu este o idee rea, insa zgomotul si agitatia din magazine i-ar putea perturba somnul. In cazul in care nu are parte de un somn odihnitor, micutul va fi iritat si agitat cand se va trezi si nu te vei putea impaca usor cu el.

2 Pregateste-l pentru ce urmeaza

Chiar daca este foarte mic si inca nu vorbeste, nu subaprecia capacitatea lui de intelegere. Vorbeste-i mereu inainte de a pleca si spune-i ce il asteapta. Fa asta in timp ce il imbraci si il pregatesti pentru a colinda magazinele pentru cumparaturi.

3 Pune bebelusul in sling, port-bebe sau carucior de cumparaturi

Una dintre problemele cu care te vei confrunta atunci cand vei ajunge in magazin este cum sa iti folosesti cat mai rational si practic mainile: sa tii bebelusul sau sa le folosesti pentru a cumpara lucrurile de care ai nevoie? Un lucru este cert, trebuie sa gasesti o solutie pentru a-ti elibera mainile, dar a-l avea in acelasi timp pe bebe in grija.

Carucioarele de cumparaturi special concepute pentru a tine copilul in el pot fi folosite doar de la o anumita varsta. Specialistii recomanda pozitionarea bebelusului intr-un astfel de dispozitiv abia de la varsta de 6 luni incolo sau din momentul in care sta singurel in fundulet, fara niciun fel de suport. Ai grija ca spatiul in care asezi micutul sa fie sigur si dotat cu dispozitive speciale de fixare (curele).

In cazul in care bebe este prea mic pentru a a fi pus intr-un carucior special de cumparaturi, adica are sub 6 luni sau este nou-nascut, sling-ul sau port-bebe-ul este cel mai indicat, deoarece iti lasa mainile libere pentru a face cumparaturi, dar in acelasi timp iti permite sa ai vizibilitate si acces imediat la bebe, in caz ca se intampla ceva.

4 Asigura-te ca ai cu tine gentuta pentru bebe

De fiecare data cand iesi cu bebe din casa, este important sa iti pregatesti o gentuta cat mai comoda, in care sa pui cateva lucruri de care ai putea avea nevoie in timp ce colinzi magazinele cu el.

Pune in ea cel putin un scutec, un biberon cu apa/ceai/lapte, in functie de varsta si necesitati, servetele umede/de hartie, cateva jucarii, suzeta si un schimb de hainute. Chiar daca nu ai nevoie de toate, este important sa nu fi prinsa nepregatita.

Avand in vedere ca bebelusii dorm mai mult timp decat stau treji, s-ar putea sa nu iti fie chiar atat de greu sa faci cumparaturile de sarbatori alaturi de el. Este posibil sa fie mai linistit decat oricand, mai ales ca va fi dornic si curios sa vada tot ce se intampla in jurul lui.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului