Cresterea copilului

#imparte.ro #voluntariat

5 activitati de voluntariat pentru tineri

Activitatile de voluntariat pentru tineri sunt cele mai eficiente metode pentru tineri sa porneasca pe calea potrivita in ceea ce priveste cariera, precum si o optiune la indemana pentru tinerii care inca nu au varsta necesara pentru a fi angajati legal.


Tinerii pot sa-si doreasca sa faca voluntariat in timpul lor liber incepand cu varsta de 13 ani. Beneficiile voluntariatului sunt numeroase, iar tinerii care se hotarasc sa faca voluntariat realizeaza de cele mai multe ori ca voluntariatul poate fi o metoda buna pentru a-si dezvolta abilitatile pe care le pot pune in practica la locul de munca.


Exista de asemenea si beneficii psihologice pozitive pentru tinerii care se implica in activitati de voluntariat. Un simt al apartenentei la grupurile de voluntari, cresterea increderii de sine, si a parerii despre sine, pot fi cateva din beneficiile sanatatii mintale pe care tinerii le pot obtine din activitatea de voluntariat. Unele scoli au inclus in programul scolar, ore dedicate voluntariatului: ecologizarea zonei din imediata apropiere a scolii sau plantarea de copaci.


"Ce activitati de voluntariat mi se potrivesc?", s-ar putea intreba ei.


Citeste mai jos cele 5 activitati de voluntariat pentru tineri


Cel mai important aspect care trebuie luat in vedere atunci cand tinerii devin voluntari este daca acele activitati de voluntariat vor fi pe masura intereselor si abilitatilor lor. Tinerii interesati de mediu ar putea sa devina voluntari intr-o actiune de mediu, in timp ce tinerii atrasi de o cariera in campul medical ar putea fi interesati sa se implice intr-o actiune de voluntariat intr-un spital, un centru de asistenta medicala sau intr-un centru de plasament pentru copii .


1 Voluntar pentru mediu


Tinerii care vor sa protejeze mediul pot fi interesati sa se implice in activitati de voluntariat ale caror cauze relationeaza cu mediul inconjurator. Exista numeroase moduri prin care tinerii pot avea „activitati eco” de voluntariat. Activitatile locale de voluntariat pot incuraja tinerii sa ia atitudine si sa se alature eforturilor de voluntariat in comunitati diverse. Colectarea selectiva poate fi una din cauzele  pentru care tinerii pot deveni voluntari.


2 Activitati de mentorat


Tinerii carora le place sa fie in preajma copiilor pot ajuta in mai multe feluri prin activitati de voluntariat. Una din modalitatile prin care pot ajuta este sa petreaca timp alaturi de copii mai mici, care se pot confrunta cu probleme de citit, probleme de matematica sau alte subiecte disciplinare pentru scoala. De multe ori, o simpla intrebare adresata in legatura cu un proiect sau activitate de voluntariat poate clarifica mult lucrurile. Puteti sa va faceti o idee aici.


3
Voluntariat in cartier


Poate ca nu exista activitate de voluntariat pentru tineri mai buna decat intentia de a face voluntariat in cartier. Un mod de a incepe este participarea la indeplinirea nevoilor din cartier si asistarea oamenilor care traiesc acolo. Sunt vecini care s-au ocupat de curatenia de primavara in gradini? Considera-l un punct de plecare bun.


4 Voluntariat pentru oamenii saraci


Activitatile de voluntariat pot avea si mai mare impact pentru tinerii care aleg voluntariatul pentru a sustine o cauza in favoarea celor saracii din vecinatate sau din lume. Tinerii isi pot incepe activitatile de voluntariat la o organizatie locala care ii ajuta pe saraci. Tinerii pot, de asemenea, sa inceapa sa se gandeasca la propriul lor proiect de voluntariat. Colectarea donatiilor in alimente sau a donatiilor in obiecte pot fi cateva idei de activitati voluntare.


5 Tineri voluntari creativi


Tinerii voluntari creativi isi pot folosi talentul pentru a-si dezvolta propriile idei despre proiecte de voluntariat. Tinerii artisti pot dona colectiile lor de arta catre spitale de copii sau catre centre de plasament, sau se pot folosi de talentul lor pentru a face o dupa amiaza mai placut catorva copii prin activitati de desen sau sculptat. Lista ideilor din partea voluntarilor creativi este nelimitata pentru tinerii care doresc sa faca o diferenta in lume.

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare