Cresterea copilului

#greseli #copii #parinte #crestere copil #ce inseamna sa fii parinte

5 adevaruri crude despre ce inseamna sa fii parinte

A fi parinte este o slujba full-time, de la care nu iti poti lua nici macar o zi libera. Si oricat ai incerca sa faci si alte lucruri in paralel, parca niciodata nu reusesti sa le faci corespunzator.

Specialistii iti recomanda sa nu disperi, intrucat orice mama trece prin aceasta etapa, iar nici macar tatii nu scapa de complexul de a nu fi un parinte suficient de bun. Asa ca nu-ti ramane decat sa-ti iei inima-n dinti si sa te inarmezi cu rabdare si perseverenta, pentru a-ti indeplini cu succes misiunea.

Incearca sa nu te mai suprasoliciti si obisnuieste-te cu ideea ca toti oamenii gresesc, cu atat mai mult cei care au in grija un copil. Iata cateva lucruri care li se intampla tuturor parintilor si pentru care nu ar trebui sa iti faci griji:

1. Casa ta nu iti reflecta calitatile de parinte

Probabil ca, dupa venirea pe lume a primului copil, casa nu mai arata ca atunci cand locuiati doar tu si partenerul tau in ea. Nu iti mai face griji ca nu ai avut timp sa stergi praful sau sa dai cu aspiratorul la doua zile, aceste lucruri sunt firesti atunci cand micutul tau iti ocupa tot timpul.

2. A fi parinte implica o rutina

Chiar daca este vorba despre lecturarea aceleiasi povesti la nesfarsit sau de montarea, demontarea si remontarea unui puzzle, a fi parinte implica repetarea acelorasi actiuni de nenumarate ori. Sigur ca nu iti face placere intotdeauna, insa nu este ca si cum ai avea de ales.

3. Caderile nervoase sunt uneori inevitabile

Nu trebuie sa te simti prost si sa te scuzi pentru momentele in care cedezi nervos, ochii ti se umplu de lacrimi si ai face absolut orice doar sa fii singur/a timp de 5 minute. Toti parintii trec prin clipe de disperare, in care nu se gandesc decat la cum ar arata viata lor daca nu ar fi fost parinti.

4. Nu poti scapa de oboseala

Poti parintii sunt obositi. Poate fi din cauza ca nu dorm suficient in timpul noptii sau din cauza ca energia copiilor lor ii epuizeaza. Indiferent de motive, fii convinsa ca nu esti singura mama care se trezeste mai obosita decat s-a culcat.

5. Vei face greseli

Vei uita sa iei rufele de la curatatorie, vei scapa o farfurie din mana in timp ce speli vasele, vei gresi listele de cumparaturi si vei uita sa uzi florile. Nu este un capat de tara, toti parintii fac astfel de greseli, intrucat sunt concentrati 100% in cresterea copilului lor. Invata din greseli si nu dramatiza mai mult decat este cazul: eforturile tale vor da roade intr-o zi!

Sursa foto: thefamilyannex.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului