Cresterea copilului

#emotii #creier #bebelusi #gesturi #altruism #muzica

5 adevaruri despre bebelusi

De indata ce bebelusul se naste, descopera o noua lume in care incearca sa se adapteze. Chiar daca uneori ti se pare ca nu intelegi ce isi doreste sau de ce copilul tau reactioneaza intr-un anumit fel, este bine sa stii ce micutul este foarte atent la ce se intampla in jur si mult mai receptiv decat ai putea crede. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre bebelusul tau.

1 Bebelusii inteleg emotiile altora

Potrivit unui studiu publicat in "Developmental Psychology", bebelusii inteleg foarte bine atunci cand un caine este furios sau cand o persoana are un limbaj al corpului amenintator. Ei pot "citi" reactiile oamenilor cu care intra in contact.

2 Bebelusii inteleg sensul cuvintelor

Unii experti considera ca bebelusii care nu au implinit inca un an nu fac legatura intre imaginea obiectelor si numele acestora, dar un studiu recent efectuat la Universitatea din Pennsylvania arata ca bebelusii mai mici de sase luni au aceasta abilitate cu mult inainte de a putea pronunta cuvantul respectiv.

3 Bebelusii stiu ce presupune altruismul

S-ar parea ca bebelusii sa stie ce inseamna a darui. Potrivit unui studiu publicat la inceputul acestui an, copiii sunt mai fericiti atunci cand isi impart lucrurile cu altii. Placerea copiilor de a darui sugereaza ca altrusimul este o parte innascuta a fiintei umane.

4 Bebelusii imita gesturile prietenilor

Daca vrei ca micutul sa doarma suficient, sa nu fie mofturos la mancare sau, cand mai creste, sa isi stranga jucariile de prin camera dupa ce se joaca, este important sa il lasi sa stea in compania altor copii care fac toate aceste gesturi. Cercetatorii au descoperit ca sansele ca un bebelus sa imite comportamentul altor bebelusi sunt foarte mari.

5 Creierul bebelusului se dezvolta mai bine daca asculta muzica

Oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre muzica pe care o asculta bebelusii si dezvoltarea creierului. Potrivit acestora, bebelusii care asculta muzica isi dezvolta mult mai bine aptitudinile de comunicare, spre deosebire de cei care nu asculta muzica. Exista, totusi, unele studii care arata faptul ca anumite genuri muzicale pot fi daunatoare si determina modificari structurale si functionale la nivelul creierului. Asadar, alege cu atentie playlist-ul pentru bebelusul tau.

Sursa foto: embarazo10.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului