Cresterea copilului

#divort #greseli parinti #comportament parinti

5 greseli pe care parintii divortati le comit in mod frecvent

Divortul parintilor este, in cele mai multe cazuri, un eveniment dificil pentru copii, cu un posibil impact considerabil asupra dezvoltarii lor. Comportamentul pe care parintii il adopta dupa despartire poate influenta perceptia copilului asupra divortului. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care parintii divortati le comit in relatia cu cel mic si care ar trebui evitate!

1 Nu-ti transforma copilul intr-un mesager

Copilul nu este un mesager pe care sa il folosesti pentru a comunica cu fostul partener de viata, intrucat acest lucru ar putea sa ii provoace un stres emotional puternic. Pentru a evita sa il impovarezi pe copil cu problemele voastre, este recomandat sa folosesti alte mijloace de comunicare.

E-mailul este o solutie buna, care te ajuta sa comunici cu fostul partener, fara sa fii nevoit sa il intalnesti. In acest fel, copilul nu va sti problemele dintre voi si, in cele din urma, se va obisnui cu ideea despartirii, fara sa manifeste sentimente negative la adresa voastra.

2 Nu-ti transforma copilul intr-un terapeut

Expertii in divort si bunastarea familiala nu recomanda sa-l impovarezi pe copilul tau cu problemele aparute in urma divorului. Cel mic nu este terapeutul tau si nu are nevoie sa cunoasca toate detaliile si aspectele negative ale despartirii.

3 Nu-l denigra pe fostul partener de viata in fata copilului

Evita sa il critici pe fostul tau partener de viata in prezenta copilului. Cel mic poate ajunge sa il urasca si sa nu-si mai doreasca sa petreaca timpul in compania lui.

4 Nu-i fura copilaria celui mic

Multi copii ajung sa aiba mai multe responsabilitati dupa divortul parintilor. Ei sunt nevoiti sa se ocupe de diverse treburi domestice si fac acest lucru renuntand la copilarie. Este recomandat sa incerci sa ii lasi in continuare libertatea de a alege cum sa isi petreaca timpul liber si sa nu ii soliciti prea des ajutorul in realizarea treburilor pe care, in mod normal, ar trebui sa le faca "oamenii mari".

5 Nu lasa greselile comise sa-ti afecteze relatia cu cel mic

Dupa divort, este indicat sa ii explici copilului ce n-a mers bine in casnicia ta si care sunt greselile pe care tu le-ai comis. De asemenea, este important sa-ti recunosti greselile si sa incerci sa iti schimbi comportamentul. Specialistii in divorturi spun ca este benefic pentru copil sa auda promisiuni din partea parintilor in ceea ce priveste comportamentul lor in viitor.

Sursa foto: eharmony.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului