Cresterea copilului

#relatie mama copil #mama singura #mama #copii #parinti

5 indicii ca te descurci excelent ca mama singura

Sa fii mama singura inseamna ca absolut toate grijile si sarcinile de parinte sunt pe umerii tai. Presiunea este uriasa si responsabilitatile nenumarate, de aceea orice femeie care isi creste singura copiii poate avea momente in care se simte depasita de situatie, gandindu-se ca nu este deloc o mama buna. Iata indiciile care spun ca nu este deloc asa:

Iti faci mereu timp pentru copilul tau

Intre doua telefoane de la birou, sarcini si deadline-uri gasesti mereu timp sa ii prepari un sandvis gustos cand a sosit acasa de la gradinita sau sa ii citesti o poveste inainte de culcare. Abia dupa ce te-ai asigurat ca a adormit, incepi sa te apuci de ale tale.

Daca copilul tau a crescut si este adolescent, iar tu, oricat de multe suparari ai avea, nu iti versi naduful pe el si ii asculti intodeauna problemele, inseamna ca esti cea mai buna mama din lume!

Ii spui ca viata ta este mai frumoasa de cand a venit pe lume

Nimic nu se compara cu momentele de tandrete dintre mama si fiica/fiu in care pur si simplu ochii unei mame se umplu de bucurie in timp ce ii spune ca nu si-ar mai putea imagina viata fara el. Cand ii spui ca este motivul tau pentru a merge mai departe si pentru a infrunta orice greutate a vietii, orice copil va sti cat de mult il pretuiesti.

Faceti lucruri marunte impreuna

Aveti tabietul vostru de mers la culcare, iar cand copilul tau este plecat de langa tine ii trimiti un sms de noapte buna sau o imagine haioasa, prin mesaje. Sa fii o mama singura poate fi greu, insa daca gasesti mereu moduri haioase de a trece peste greutati impreuna cu copilul tau, inseamna ca te descurci de minune. Nu conteaza ca este miercuri seara, iar tu te simti epuizata, daca iti faci timp sa dansezi pe ultima melodie a formatiei preferate a adolescentului tau, este un semn clar ca te descurci de minune!

Ii esti mereu alaturi

Cu toate ca iti doresti ca fiul/fiica ta sa devina un avocat de succes sau un om de afaceri, nu il obligi sa faca asta doar pentru a urma un vis al tau. Daca il lasi pe el sa aleaga ceea ce ii place si ii incurajezi creativitatea, este un semn ca esti pe drumul cel bun.

Ii arati cand a gresit

De fiecare data cand a gresit, ii arati lucrul acesta, cu blandete sau cu o mustruluiala scurta, fara pedespe dure, astfel incat sa nu mai repete si a doua oara greseala. La randul tau, iti recunosti greselile in fata lui si ii arati ca "a gresi este omeneste", deoarece conteaza cel mai mult sa recunoastem acest lucru si sa invatam ceva din aceasta experienta.

Nu renunta la atitudinea aceasta, deoarece este un alt indiciu sigur ca te descurci excelent chiar daca esti o mama singura.

Sursa foto: imgarcade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare