Cresterea copilului

#sanatate #microbi # boli copii #accidente copii #protectie copii

5 locuri si obiecte pline cu microbi pe care copiii ar trebui sa le evite

 

Virusul gripal, virusurile hepatice si bacteriile sunt se numara printre principale cauze care duc la aparitia unor boli grave la copii. Locurile in care micutii se joaca sau obiectele pe care pun mana pot fi infestate cu asemenea germeni, astfel ca ar trebui abordate cu precautie. Iata cateva dintre principale locuri unde copiii pot intra in contact cu agentii patogeni si cum ii feresti de boli!

 

1Suportul pentru periute

Intr-un studiu realizat in 2011, suportul pentru periute a fost numit al treilea loc in care se aduna cei mai multi microbi. Intrucat suportul este pozitionat aproape de toaleta, picaturi de apa contaminata se depun pe suprafata suportului si, ulterior, pe periuta. Specialistii recomanda ca suportul de periute sa fie spalat in fiecare saptamana in apa fierbinte si sters cu un dezinfectant, pentru a pastra sanatatea copiilor.


2 Locurile unde stau animalele de companie

Desi animalele pot fi prieteni de nadejde ai celor mici, tot ele pot deveni si adevarati dusmani. Animalele de companie pot transmite bacterii, virusuri si paraziti prin intermediul excrementelor, a salivei sau chiar din firele de par.

Jucarile animalelor de companie, precum si recipientele in care sunt hraniti pot reprezenta o sursa de germeni, cum ar fi Salmonella sau E.Coli. Specialistii in igiena recomanda ca micutii sa se spele pe maini dupa ce se joaca cu animalele sau cu jucariile acestora.


3 Curtile

Expunerea la bacterii si murdarii este benefica pentru copii, potrivit expertilor, intrucat intareste sistemul imunitar.  insa acestia recomanda ca micutii sa fie feriti de excrementele animalelor care se pot gasi prin curti. Totodata, este indicat sa vaccinezi copilul din timp, astfel incat sa fie protejat de tetanos.


4 Frigiderele

Pana si frigiderele pot contine bacterii si virusuri care pot afecta sanatatea copilului. Salmonella, Norovirus si Campylobacter sunt cativa dintre virusurile care se transmit foarte rapid la copii. Alimentele lasate neacoperite in frigider ori cele alterate pot fi daunatoare pentru cel mic. Asadar, pentru a evita contaminarea frigiderului cu aceste virusuri, este indicat sa nu depozitezi alimente care se strica usor si sa dezinfectezi periodic peretii frigiderului si rafturile.


5 Baltoacele

Apa este o adevarata tentatie pentru copii, care adora sa se balaceasca, insa acumularea de apa poate fi o adevarata sursa de mucegai, bacterii si insecte. De exemplu, tantarii pot transmite copiilor virusul West Nile, dar si alte boli.

Foto://blogs.babycenter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare