Cresterea copilului

#ciudatenii bebelusi #dezvoltare bebelusi #nou-nascuti #bebelusi

5 lucruri ciudate pe care nu le stiai despre bebelusi

Stiai ca bebelusii nu pot simti gustul de sarat sau ca au mai multe oase decat adultii? Iata cinci dintre cele mai ciudate lucruri pe care nu le stiai despre bebelusi.

Nu pot simti gustul sarat

Bebelusii nou-nasuti nu au un simt al gustului sarat extrem de dezvoltat. Studiile au aratat ca bebelusii nu pot simti gustul sarat pana la varsta de patru luni, potrivit rd.com.

Plang fara sa verse lacrimi

Bebelusii plang dar nu pot varsa lacrimi. Caile lacrimale ale bebelusilor, devin active ntre varsta de trei si douasprezece saptamani.

Au mai multe oase decat adultii

Mai exact 300, comparativ cu 206 cat are un adult. Motivul? Odata cu varsta, oasele bebelusilor se unesc intr-un singur os. De exmplu, craniul este format din mai multe oase care pana la varsta de doi ani devine un singur os.

Au menstruatie si dau lapte

Cat timp se afla in uter, bebelusii sunt expusi la un numar urias de hormoni estrogeni. La nastere, acest nivel scade brusc si poate cauza pseudomenstruatia in cazul fetelor.

Scaderea brusca a hormonilor poate duce la dezvoltarea lactatiei, atat in cazul fetelor cat si in cazul baietilor. Lactatia poate dura pana la varsta de doua luni si apare la aproximativ 5% dintre bebelusi, sustine rd.com

Isi beau prorpia urina

Bebelusii incep sa urineze de cand se afla in uter. Urina acestora se amesteca cu lichidiul amniotic, pe care bebelusii il beau pentru a-si dezvolta sistemul digestiv. Stiai ca acestia pot bea pana la aproximativ un litru de lichid amniotic pe zi?

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare