Cresterea copilului

# gravida vara # trucuri sarcina vara # sarcina vara

5 lucruri de care poti profita cand esti gravida vara

Chiar daca temperaturile cresc vertiginos de mult in sezonul de vara, nu este intotdeauna un dezavantaj sa fii insarcinata in aceasta perioada. Chiar daca exista o multime de inconveniente si greutati pe care le intampini, sau precautii de care trebuie sa tii cont, exista si multe lucruri frumoase de care poti profita sau rasfaturi pe care ti le poti permite atunci cand esti gravida! Iata cateva lucruri de care te poti bucura in timpul sarcinii, vara!

1. Imbracaminte sumara

Nu cred ca exista ceva mai putin confortabil si placut decat sa fii gravida, spre finalul sarcinii, cu burtica mare, si sa incepi sa iti pui cinci straturi de haine, plus geaca, deoarece afara este foarte frig.

Daca esti insarcinata pe timp de vara ai scapat de aceste inconveniente, deoarece temperaturile sezonului cald nu te vor lasa sa iei pe tine decat rochite maxi, foarte largi si lejere, fuste lungi si bluze vaporoase, gata sa atraga si cele mai mici urme de racoare pe sub ele.

Ai scapat astfel de povara de a cara cateva straturi de haine, plus o geaca greoaie si alte accesorii care te obosesc foarte tare si abia te mai lasa sa te misti.

2. Incaltaminte lejera

Slapii, sandalutele joase, balerinii - acestea sunt incaltarile pe care le porti cu mare confort si comoditate pe timp de vara. Exista sandalute atat de usoare si comode, incat nici nu zici ca esti incaltata.

Vara, uiti de chinul de a te incalta in bocanci sau cizme si te bucuri de confortul pe care incaltarile de vara ti-l fac cadou.

3. Relaxare si racoare in piscina

Gravida sau nu, balaceala in piscina este una dintre cele mai atractive si relaxante activitati de vara. Nu te poti bucura, in sezonul rece, de libertatea, confortul sau relaxarea pe care ti-o ofera inotul in piscina.

In plus, inotul sau miscarile pe care le executi in apa au si beneficii pentru dezvoltarea sarcinii. Se pare ca te ajuta sa te mentii in forma si sa treci mai usor prin nastere.

4. Inghetata

Vara este sezonul inghetatei. Si cum in sarcina ai foarte putine restrictii cand vine vorba de pofte, inghetata devine unul dintre alimente cu care te poti rasfata de-a lungul intregii veri. In plus, te ajuta sa te si racoresti un pic si sa iti temperezi pofta de dulce.

Sigur ca inghetata se poate manca fara probleme si iarna, insa nu are acelasi farmec ca atunci cand este savurata in sezonul cald.

5. Fructe... pe alese

Fructele proaspete sunt cele mai sanatoase alimente pe care le poate manca o graviduta in sarcina. Ele tin cu succes locul deserturilor calorice sau nesanatoase.

In sezonul de vara, exista o multime de sortimente de fructe din care gravidutele au de ales si de gustul carora se pot bucura din plin.

Pepenele verde, galben, fructele de padure, caisele, piersicile, perele, strugurii sau prunele sunt doar cateva dintre bogatiile pe care natura ti le face cadou pe timpul verii.

Acestea iti ofera posibilitatea nu doar sa le consumi proaspete, ci sa prepari si deserturi savuroase si racoroase, care sa te ajute sa faci fata cu succes caniculei.

Foto: Healthywomanusa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului