Cresterea copilului

#copii facebook #social media #facebook #crestere copil

5 lucruri despre copiii tai pe care nu trebuie sa le distribui in social media

Ce poate fi atat de rau in a posta pe site-urile de socializare o fotografie in care copilul tau zambeste frumos? Ei bine, e mai riscant decat ti-ai putea imagina. Iata ce nu trebuie sa postezi pentru a-ti tine copiii in siguranta:

Locatia

O fotografie a copilului tau zambind frumos catre aparat in timp ce se joaca in fata casei este, in esenta, o postare fireasca a oricarui parinte. Insa publici imagini de pe proprietatea ta este absolut gresit. Numarul casei, locatia exacta odata dezvaluite il pot face vulnerabil pe copilul. Gandeste-te ca vor fi momente in care va ramane singur acasa ori ca exista asa numitii hoti de identitate, care se pot folosi de imagini pretinzand ca in fotografii sunt propriii lor copii.

Datele personale 

Poate nu ti se pare mare lucru sa postezi o fotografie a micutului tau chiar de ziua lui, iar alaturi sa scrii "Azi, David Alexandru a implinit 6 ani". Vei primi o multime de felicitari din partea prietenilor reali sau virtuali, dar in acelasi timp ai dezvaluit informatii pretioase. Poate ca nici nu-ti dai seama, dar, intr-un fel sau altul, ti-ai dezvaluit inclusiv parola contului de email ori codul pin al cardului, formar tocmai din cifrele care formeaza data de nastere a micutului.

Fotografii in care este dezbracat

Ai putea crede ca nu e nimic vinovat intr-o fotografie in care fetita ta de 3 ani se plimba prin nisipul de pe plaja fara sa poarte nimic pe ea. La urma urmei, e doar un copil. Insa, din nefericire, imaginea poate ajunge pe maini gresite. Exista pedofili care pandesc online si fura imagini de acest gen pentru a le folosi in cele mai cumplite moduri.

De asemenea, evita postarea fotografiilor in care apar si alti copii fara acordul parintilor acestora.

Momente stanjenitoare

Sa postezi o fotografie a micutului tau bolnav va determina o multime de mesaje de compasiune din partea cunoscutilor, dar tine cont de faptul ca ti-ar putea afecta si mai mult copilul. E posibil sa se simta stanjenit ulterior de aceasta imagine publicata de catre tine si in care el se afla intr-un moment vulnerabil. Pastreaza fotografiile care l-ar putea stanjeni cel mult pentru albumul de familie.

Notele proaste

Sa-ti faci de rusine copilul pentru un calificativ slab sau o nota proasta nu e deloc un lucru inteligent. Chiar daca simti nevoia sa ceri ajutor, paginile de socializare nu sunt mediul cel mai potrivit pentru a face asta. Nu doar ca te vei alege cu fel si fel de sfaturi neautorizate, dar i-ai putea face rau si copilului, al carui orgoliu va fi ranit, ceea ce se va traduce ulterior printr-o lipsa de incredere in tine si printr-o stima de sine scazuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului