Cresterea copilului

#copil singur la parinti #mituri #copii #parinti

5 mituri despre copiii singuri la parinti si adevarul din spatele acestora

Inadaptati, egoisti si rasfatati din cale afara: este imaginea care s-a creat de-a lungul anilor despre copiii singuri la parinti, peste tot in lume. Iata care sunt cele mai cunoscute mituri despre un copil unic la parinti.

1. Mit: sunt agresivi

Adevar: Daca o persoana este un pic mai intepata din fire si ii place sa dea ordine, acest lucru tine mai mult de personalitate si de modul in care a fost educata si mai putin de faptul ca a crescut singur la parinti sau ca a avut frati si surori.

2. Mit: sunt singurii care au prieteni imaginari

Adevar: Nu doar copiii unici la parinti isi fac prieteni imaginari, ci si cei care au frati si surori. Studiile au aratat ca aproximativ 65% dintre copii isi creeaza prieteni imaginari, acest lucru fiind vazut ca un mod de viata.

3. Mit: sunt rasfatati

Adevar: Orice copil, fie ca este primul, singurul sau al treilea nascut intr-o familie poate sa fie rasfatat, pentru ca acest lucru depinde foarte mult de modul in care parintii il cresc. Normal ca un micut caruia nu i se refuza aproape niciodata nimic va fi un mic rasfatat.

4. Mit: sunt dependenti de parinti

Adevar: Acest lucru se poate intampla cu orice copil care are parinti extrem de posesivi, care iau decizii in locul lor si devin de multe ori exagerat de protectori. Ba mai mult, micutii care cresc singuri au tendinta sa aiba o doza mai mare de independenta fata de cei crescuti in familii numeroase.

5. Mit: sunt egoisti

Adevar: Fiecare copil are la un moment dat tendinta sa creada ca i se cuvine totul. “Egoismul inseamna sa te gandesti doar la tine, fara sa iei in seama si nevoile celor din jurul tau”, spune Michael Lewis, profesor pediatru si psihiatru, pentru susannewmanphd.com.

Potrivit acestuia, exista momente in viata fiecarui om cand are un comportament egoist. In special in adolescenta tindem sa nu ne mai intereseze nevoile celor din jur, comportament pus pe seama schimbarilor hormonale. Este important ca parintii sa isi invete copii de mici sa imparta.

Sursa foto: wsj.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului