Cresterea copilului

#gatit #copil #crestere copil #ocupatii copil

5 moduri sa iti tii copilul ocupat atunci cand gatesti

Un copil te seaca pur si simplu de energie, iar atunci cand ai putin timp liber la dispozitie nu iti mai vine sa faci altceva decat sa te odihnesti. Din pacate pentru tine, a fi mama si sotie implica mai multe responsabilitati carora trebuie sa le faci fata, pe langa timpul si ingrijirea alocate micutului tau.

Una dintre ele este gatitul, o sarcina care se poate transforma intr-o activitate placuta daca stii cum sa-i faci fata celui mic. Iata 5 moduri distractive prin care sa il tii ocupat atunci cand gatesti.


1. Intareste-i creativitatea

Fii pregatita pentru multa mizerie daca pui in aplicare acest sfat! S-ar putea sa te trezesti cu usile pictate sau peretii mazgaliti in creyola. Lasa-l sa fie creativ pe timpul cat esti ocupata cu mancarea si vezi la sfarsit ce este de facut.


2. Pune-i un joc video

Tableta sau smartphone-ul te pot salva in astfel de situatii. Cheama-l langa tine, la masa din bucatarie si pune-i un joc pe tableta. Alege ceva potrivit varstei lui, la care sa se priceapa cat de cat, pentru a nu fi frustrat ca nu se poate juca.


3. Lasa-l sa te ajute

Copiii sunt foarte atrasi de tot ce inseamna bucatarie, asa ca daca vrei sa gatesti ceva simplu, care nu necesita obiecte ascutite sau tavi si tigai incinse (cel putin intr-o prima faza), poti sa il rogi sa te ajute. Va fi distractiv pentru el sa-si murdareasca mainile in aluatul de coca sau in albusul de ou pentru omleta.

Ignora mizeria si ofera-i posibilitatea sa isi dezvolte simtul de ajutor de bucatar inca de la o varsta frageda (3-4 ani).


4. Lasa-l la joaca in cealalta camera

Explica-i ce trebuie sa faci in urmatoarea perioada si roaga-l frumos sa se joace singur in camera alaturata. Ofera-i posibilitatea sa aleaga cu ce jucarii vrea sa isi petreaca timpul si apuca-te de treaba. Din cand in cand verifica-l si asigura-te ca totul este bine. Copiii au o imaginatie bogata si nu ii va fi greu sa fie singur.


5. Pune-i un dvd cu desene animate

Desi nu este printre cele mai fericite abordari, in cazul in care nu vrea sa se joace si nici nu este atras de mirajul bucatariei, poti sa ii sugerezi daca doreste sa vada un film. Nu trebuie insa sa il "abandonezi" in fata televizorului. Cateva zeci de minute sunt mai mult decat suficiente, timp in care tu poti sa gatesti.



Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului