Cresterea copilului

#sarcina #sport #sanatate copil #sport sarcina

5 ponturi pentru a face sport in timpul sarcinii fara sa afectezi sanatatea copilului

In timpul sarcinii, femeile se preocupa cel mai tare de sanatatea copilului si sunt foarte atente la tot ceea ce fac. Exercitiile fizice sunt de multe ori eliminate din stilul de viata, intrucat femeile nu vor sa riste si sa aiba probleme. Cu toate acestea, miscarea in timpul sarcinii este recomandata de medici, intrucat ajuta si in momentul nasterii si ii permite si viitoarei mamici sa se mentina in forma. Iata cateva ponturi pentru a face exercitii daca esti gravida, fara sa iti faci probleme ca bebelusul va avea de suferit!


1. Stretching inainte si dupa fiecare antrenament

Incalzirea este importanta nu doar in timpul sarcinii, ci intotdeauna, atat inainte de a incepe antrenamentul, dar si dupa ce ai terminat de facut exercitiile. Cu toate acestea, este important sa nu-ti fortezi corpul foarte tare, intrucat articulatiile ar putea fi mai flexibile in timpul sarcinii, din cauza hormonilor pe care corpul ii produce.


2. Consuma foarte multe lichide

In timpul sarcinii este destul de dificil sa iti pastrezi corpul hidratat, mai ales atunci cand faci exercitii fizice. Cu toate acestea, corpul are nevoie de cat mai multa apa pentru a putea functiona corespunzator. Asadar, in timpul exercitiilor, este recomandat sa bei foarte multe lichide.


3. Evita supraincalzirea

In primul trimestru de sarcina se formeaza organele copilului, iar daca temperatura corpului tau creste foarte mult, ai putea avea probleme. De aceea, este recomandat sa faci exercitii usoare care sa nu te solicite foarte tare, mai ales in prima perioada a sarcinii.


4. Alearga

Daca obisnuiai sa alergi inainte sa ramai insarcinata, poti continua sa faci acest lucru si in timpul sarcinii, mai ales daca medicul si-a dat acordul.


5. Asculta-ti corpul

Cel mai bun sfat in timpul sarcinii ti-l poate da chiar corpul tau. Asadar, este important sa urmaresti si sa iei in calcul toate semnalele pe care ti le transmite corpul tau. In cazul in care obosesti prea tare, este ideal sa opresti antrenamentul si sa te odihnesti, pentru a nu avea probleme.


Ssursa foto: sportsmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului