Cresterea copilului

#somn #somn copil #obiceiuri somn #imbunatatire somn

5 ponturi pentru imbunatatirea obiceiurilor de somn ale copilului

Pentru buna dezvoltare emotionala si cognitiva, copiii de toate varstele au nevoie de odihna. In primii trei ani de viata, este important ca micutul sa nu piarda nicio ora de somn, pentru ca altfel vor aparea semne de anxietate, lipsa de chef si bucurie. Copiii au nevoie de 10 - 14 ore de somn atat in timpul zilei, cat si al noptii. Ora la care adoarme copilul este la fel de importanta pentru dezvoltarea creierului micutului ca si timpul de odihna. Iata cateva ponturi pentru a imbunatati obiceiurile de somn ale copiilor!


1. Stabileste un program de somn

Indiferent de varsta copilului, programul de somn este esential. Copiii pot reusi sa adoarma in fiecare seara la aceeasi ora cu ajutorul unor "distractii" care sa-i oboseasca. Cartile de povesti, desenele animate sau jocurile fizice pot deveni obositoare pentru copii, motiv pentru care vor dori sa mearga la culcare.


2. Indeparteaza electronicele din camera copilului

Un studiu recent a aratat ca televizorul din camera poate reprezenta un impediment pentru un somn odihnitor. Asadar, este important ca in camera copilului sa nu fie aparate electronice care sa-i afecteze calitatea somnului.


3. Fii un exemplu pentru copilul tau

Serile pierdute lucrand la calculator sau citind iti pot afecta comportamentul din zilele urmatoare. Copilul imita ceea ce vede la parinti, asa ca este important sa ii oferi un bun exemplu. Fa-ti propriile obiceiuri sanatoase si discuta cu prichindelul tau despre importanta orelor de somn pentru dezvoltarea cognitiva si temperamentala.


4. Stabileste orele de culcare

Sa-i explici copilul importanta somnului poate fi destul de dificil, insa nu imposibil. Invata-l pe cel mic sa adoarma in fiecare zi cat mai devreme, chiar daca nu ii este somn. In timp, ceasul sau intern se va regla si nu ii va mai fi la fel de greu sa adoarma. Cea mai buna perioada pentru a merge la culcare, astfel incat somnul sa fie odihnitor, este intre 19.30 si 20.30.


5. Respecta programul de somn si in weekend

Este important ca programul de somn sa fie acelasi si in weekenduri ori in timpul vacantelor. Altfel, metabolismul copilului ar putea fi dat peste cap.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului