Cresterea copilului

#sarcina #septicemie #tulburari #avort spontan #sterilitate

5 probleme care pot aparea dupa pierderea unei sarcini

Drama pierderii unei sarcini aduce cu sine o serie de probleme fizice sau psihice, ce isi vor pune adanc amprenta asupra starii de sanatate a femeii care a trecut printr-o intamplare de acest fel.

Iata care sunt cele mai frecvente complicatii ce pot aparea in urma avortului spontan.

1 Infectia si septicemia

Dupa pierderea unei sarcini, medicul are in vedere potentialele infectii, monitorizand indeaproape pacienta pana la vindecare.

Daca tesutul uterin gestational nu se elimina complet, medicul va interveni pentru a indeparta si curata uterul, in functie de momentul in care a avut loc avortul spontan. Astfel, acesta va realiza o aspirare manuala, daca avortul s-a produs pana in a saptea saptamana gestationala, dilatare si evacuare, daca este vorba de intervalul 13-24 saptamani sau chiuretaj.

Septicemia intervine in situatiile extreme, cand organismul se lupta cu o infectie severa, care s-a raspandit in intreg fluxul sanguin. Daca medicul nu a intervenit la timp pentru inlaturarea posibililor factori de infectie, exista riscul de septicemie.

2 Tulburari afective

In cazul unei pierderi de sarcina, la fel de grave sunt si problemele pe care le intampina o femeie la nivel emotional. Aceasta se poate confrunta cu stari depresive, stari de tristete si frustrare, dereglari de natura sexuala sau pierderea motivatiei. Desi familia este principalul sprijin in aceste cazuri, ajutorul celor apropiati nu este intotdeauna suficient. Din acest motiv, sprijinul unui psihoterapeut poate fi cheia vindecarii complete dupa traversarea traumei.

3 Recurenta avortului spontan

Adesea, pentru femeile cre s-au confruntat cu o pierdere de sarcina, exista riscul aparitiei unui avort habitual/recurent. Desi unele dintre cauzele acestui tip de avort sunt cunoscute si pot fi tratate, exista alte cauze care inca nu au solutii practice.

4 Perforatia uterina

Perforatia uterina este o complicatie frecventa, care poate aparea in timpul dilatarii sau a chiuretajului efectuat de medic. Cel mai mare pericol este dat de hemoragie sau lezarea organelor interne abdominale.

5 Sterilitatea

Sterilitatea se refera la incapacitatea unei femei de a mai ramane insarcinata, iar aceasta consecinta a avortului spontan aduce un plus de suferinta pentru femeia care a suportat o pierdere de sarcina.

Sursa foto: wallpaperscraft.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top