Cresterea copilului

#parinte #trucuri #meserie parinte #usurare munca

5 trucuri istete care fac misiunea de parinte mult mai usoara

Misiunea parintilor nu este una usoara: acestia trebuie sa isi creasca micutii intr-un spatiu igienic, sa ii hraneasca astfel incat sa le asigure toti nutrientii, sa le dezvolte capacitatile de relationare si de comunicare, sa ii determine sa se adapteze, toate astea in timp ce le ofera o educatie aleasa.

Uneori, parintii nu au timp suficient sa-si indeplineasca toate rolurile si sa se achite cu succes de toate responsabilitatile pe care le au. Daca esti parinte, stii cat de greu este sa faci curatenie atunci cand copilul tau iti cere sa-ti petreci timpul jucandu-te cu el, stii ca nu reusesti intotdeauna sa gatesti si pentru tine si partenerul tau in zilele cand cel mic este plin de energie si stii ca nu iti este usor sa ajungi la manichiura sau la coafor de cate ori este nevoie.

Din fericire, cativa parinti ingeniosi s-au gandit la cateva trucuri care sa le usureze munca si au inventat cateva obiecte care te vor ajuta si pe tine sa economisesti timp si sa iti cresti copiii asa cum iti doresti:

1. Salopeta - mop

In perioada in care copilul tau prefera sa se tarasca si sa patrunda in cele mai pline de praf locuri din casa, aceasta salopeta il va ajuta sa curate pardoseala in timp ce se distreaza tavalindu-se pe podea.

2. Caciulile fanteziste

Stii cat de greu iti este sa-l convingi pe cel mic sa poarte caciula si totodata stii cat de mult iti doresti sa fie in siguranta, ferit de frig si de virusuri. Propune-i o caciula fantezista, este imposibil sa te refuze.

3. Manusile care il vor tine aproape de tine

Aceste manusi au un rol dublu: incalzesc mainile tale si pe ale copiilor tai si creeaza o legatura palpabila intre voi, astfel incat tinutul de mana nu va mai fi un moft pe care copilul tau sa-l poata refuza, ci o necesitate.

4. Cozorocul pentru baie

Foarte multi copii trec prin perioade in care pur si simplu refuza sa se spele pe cap, pentru ca le este teama ca apa sa nu le intre in ochi. Cu acest cozoroc ii vei putea convinge sa se lase spalati, fara sa ii traumatizezi.

5. Stick-ul cu unt

Probabil ca esti mereu pe fuga, atunci cand ii pregatesti copilului tau micul dejun. Acest stick iti va eficientiza, cu siguranta, munca si iti permite sa aplici pe paine exact cantitatea de unt pe care o doresti.

Sursa foto: parentsplaceorg.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului