Cresterea copilului

#activitati copii #vacanta copii # activitati vara copii

6 activitati pentru copilul tau in concediul de vara

Pleci cu copilul in vacanta si te tot gandesti la modalitati prin care il poti ajuta pe acesta sa se distreze? Oriunde ai pleca, cu siguranta vei gasi activitati cu ajutorul carora sa il poti ajuta pe micutul tau sa invete si sa experimenteze lucruri noi.

Iata cateva dintre activitatile pe care le pot face in vacanta de vara pentru a mentine interesul copilului si pentru a evita ca acesta sa se plictiseasca.

Muzeu

In orasul in care mergeti, cu siguranta vei gasi cel putin un muzeu interesant, care sa starneasca curiozitatea copilului tau. Inainte de a pleca de acasa fa o lista cu cele mai interesante muzee din zona si stabileste alaturi de copilul tau ce ar trebui sa vizitati. Cu cat veti merge in mai multe muzee, cu atat va fi mai bine si mai interesant.

Totusi, opteaza doar pentru cele mai iteresante si potrivite pentru varsta lui. Daca il vei duce la un muzeu de istorie la varsta de 4 ani, cu siguranta copilul nu va intelege nimic si va dori sa plecati cat mai repede. Daca este vorba despre un muzeu de animale, dinozauri sau chiar masini, cu siguranta va fi mult mai interesat.

Parc de distractii

Oricat de obosit ar fi, cu siguranta copilul tau nu va refuza cateva ore petrecute in cadrul unui parc de distractii. Ai grija insa sa il indrumi pe copil doar catre aparatele potrivite pentru varsta pe care o are si sa nu ii permiti acestuia sa se dea in aparate periculoase, care ii pot pune viata in pericol.

Gradina zoologica

Chiar daca a mai vazut animale salbatice si in gradina zoologica din orasul vostru, niciodata nu va fi prea plictisitor sa mearga la o gradina zoologica. Bucurati-va impreuna de o zi minunata de vacanta, in familie. Nu va grabiti si fotografiati-va pentru a ramane cu amintirile.

Transforma aceasta vizita intr-o iesire educativa, in care ii spui lucruri interesante despre animalele pe care le vedeti impreuna. Eventual inainte de a pleca la gradina zoologica, cauta pe internet cateva informatii incitante despre acestea, scoate-le la imprimanta si citeste-i copilului ideile principale.

Piscina

Chiar daca va petreceti vacanta la mare, pe plaja, intotdeauna este foarte distrctiv, pentru un copil, sa mearga la piscina, acolo unde apa este bleu si unde nu mai sta cu frica ca ar putea fi luat de curenti. Lasa-l pe copil in piscina speciala, cu un colac in jurul braului si supravegheaza-l de pe marginea apei.

Sporturi neobisnuite

Daca ajungeti la mare, nu ratati scufundarile subacvatice, plimbarea cu skijetul sau plimbarea cu vaporul. Sporturile pe care le poti face atunci cand mergi la mare sunt nelimitate, iar multe dintre acestea se potrivesc si unui copil. Totusi, pentru ca este totusi un copil trebuie sa ii acorzi acestuia foarte multa atentie.

Acvariu/delfinariu

Tot la mare aveti ocazia sa mergeti la acvariul sau delfinariul din oras. Aici copilul va vedea diferite specii de pesti si va ramane uimit sa vada in cate forme si culori pot veni acestia. Incearca sa transformi si aceasta iesire intr-una educativa, din care copilul sa aiba ce sa invete.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare