Cresterea copilului

#fertilitate #infertilitate #preconceptie # concepere copil #fertilitate femei

6 alimente care sporesc fertilitatea la femei

Apelezi la tot felul de trucuri si metode care sa te ajute sa ramai insarcinata mai repede. Urmezi tratamente naturiste , bei ceaiuri si iei tot soiul de suplimente. Daca mai este ceva ce poti face pentru a spori fertilitatea, trebuie sa stii ca are legatura cu alimentatia. Exista o serie de alimente - ananas, cereale integrale, , leguminoase, peste, lapte integral - care stimuleaza fertilitatea la femei si te ajuta sa concepi mai repede bebelusul mult visat.

1 Cereale integrale

Cerealele integrale fac parte dintre carbohidratii complecso pe care orice persoana trebuie sa ii consume, cu atat mai mult daca vrei sa ramai insarcinata.

Alimente precum orezul brun, ovazul, malaiul de porumb si alte tipuri de cereale nerafinate sunt eficiente in procesul de pentru ca nu afecteaza nivelul glucozei sau al insulinei in aceeasi masura ca cerealele rafinate, industriale. Mentinerea unui nivel echilibrat de insulina inseamna mai multe sanse de a ramane insarcinata.

2 Lapte integral

Specialistii sustin ca laptele bogat in grasimi, sau integral, stimuleaza functiile ovariene si favorizeaza ovulatia, ceea ce favorizeaza obtinerea sarcinii. Consuma zilnic un pahar de lapte gras. Iar pentru a creste si mai multe sansele de a ramane insarcinata, adauga din cand in cand si terci de ovaz sau musli din cereale integrale.

3 Ananas

Fiind una dintre cele mai bogate surse de mangan, ananasul se dovedeste a fi extrem de puternic in activarea unor enzime din organism si la secretia hormonilor reproducatori.

S-a dovedit ca femeile care au un continut scazut de mangan in organism au dificultati in a concepe copii. Asigura-te ca lipsa de mangan nu este o cauza a incercarilor esuate de a ramane insarcinata, consumand zilnic cate o portie de ananas.

4 Leguminoase (pastai si boabe)

Vegetalele leguminoase sunt cele care cresc in pastai si au boabe in ele. Fasolea, lintea sau mazarea sunt surse bogate de proteine vegetale si au un impact pozitiv asupra fertilitatii tale.

Proteinele din plante sunt cele mai indicate intr-o alimentatie echilibrata si nutritiva si ajuta la reglarea tuturor functiilor organismului, creand cel mai bun mediu pentru instalarea sarcinii.

5 Peste gras

Toate alimentele bogate in acizi grasi Omega 3 sporesc fertilitatea. Insa pestele gras este alimentul care contine cea mai mare cantitate de Omega 3 si trebuie profitat din plin de el in perioada conceptiei. Cele mai cunoscute tipuri de peste gras sunt: somonul, sardinele sau heringul.

Omega 3, si implicit consumul de peste, contribuie la buna functionare a aparatului reproducator prin echilibrarea nivelului hormonal, imbunatatirea circulatiei sanguine si reducerea stresului, una dintre cauzele moderne ale infertilitatii.

6 Legume verzi

Legumele verzi, sunt foarte bogate in fier, un mineral esential in sporirea fertilitatii si imbunatatirea sanselor de a concepe copii la femei. Printre cele mai bogate legume in fier se numara: spanacul, stevia, spanacul, broccoli, varza de Bruxelles, sparanghelul. Fierul este atat de important in conceptie , incat cei mai multi medici recomanda uneori si suplimente alimentare pentru a echilibra nivelul lui din corp.

In plus, legumele verzi sunt foarte bogate in acid folic sau folat, o vitamina esentiala in fertilitate, dar si in sarcina.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului