Cresterea copilului

#cadouri #electrocasnice #cadou

6 greseli de evitat la refolosirea unui cadou

Refolosirea unui Cadou primit este o practica care nu-si gaseste intotdeauna locul in Codul bunelor maniere. Daca vrei sa oferi la randul tau un Cadou primit, evita cele 6 greseli majore pe care le implica refolosirea unui cadou.

Cand alegi sa refolosesti un cadou care nu-ti place si pe care nu il vei folosi, tine cont de cateva reguli simple pentru a evita situatiile jenante.
 

Nu folosi ambalajul original


Pentru ca gestul tau sa aiba o minima semnificatie, este recomandat sa nu oferi cadoul in acelasi ambalaj in care l-ai primit si tu.

Chiar daca stii ce se ascunde sub hartia decorativa, desfa ambalajul original si impacheteaza chiar tu cadoul cu hartie si funde sau panglici. Astfel, eviti si situatia jenanta in care oferi un cadou care contine o felicitare sau un mic mesaj scris pentru tine de catre cel care ti-a oferit initial cadoul.
 

Nu oferi un cadou folosit


Te poti convinge ca obiectul pe care vrei sa il oferi cadou nu arata deloc folosit, insa altii pot observa cu usurinta detalii care tie ti-au scapat.

Odata ce ai deschis si ai folosit un cadou, nu-l mai oferi ca si cum l-ai fi cumparat tu special pentru cel care il va primi. Un prieten sau o ruda il poate accepta cu bucurie daca tu nu ai nevoie de el, insa nu-l impacheta frumos si spune adevarul.
 

Nu oferi in acelasi cerc de prieteni


Pentru a scadea riscul unei situatii neplacute, acorda atentie cui oferi cadoul primit de tine. Este recomandat sa alegi pe cineva care nu cunoaste persoana ce ti-a oferit tie cadoul si nu exista o sansa ca aceasta sa afle ca ai dat mai departe darul primit.
 

Nu oferi haine de anul trecut


Hainele pentru copii nu sunt supuse tendintelor care domina moda adultilor, astfel ca pot fi oferite oricand. Daca planuiesti sa oferi un obiect de imbracaminte primit cadou si nepurtat, asigura-te totusi ca acesta mai corespunde tendintelor.

Cand oferi haine din colectii din anii trecuti, persoana care primeste cadoul nu va banui sursa acestuia, dar poate crede ca ai ales cele mai ieftin articol de imbracaminte pe care l-ai ales din cosul de reduceri.
 

Atentie la electrocasnice


Produsele electronice sau electrocasnice pun o problema suplimentara atunci cand vrei sa le oferi cadou: garantia. Daca ai primit un aparat fara garantie nu este recomandat sa il oferi si tu. Atunci cand ai garantia dar aceasta are inscriptionata data la care a fost cumparat produsului, cel care primeste cadoul va intelege rapid ca ai oferit ceva la " mana a doua ".
 

Nu oferi acelasi cadou persoanei de la care l-ai primit


Poate ca ti se pare imposibil sa faci o asemenea gafa, dar daca ai mai mult de cateva cadouri pe care le depozitezi si astepti sa le refolosesti, un moment de neatentie poate duce la o situatie foarte jenanta.

Noteaza-ti pe o foaie de hartie cand si de la cine ai primit fiecare cadou daca vrei sa eviti orice confuzie si sa nu oferi cadoul persoanei care ti l-a dat, apropiatilor sau prietenilor ei.

Daca tii cont de toate regulile refolosirii unui cadou si acorzi atentie deosebita alegerii cadoului potrivit, nimeni nu va banui nimic, iar gestul tau nu va avea consecinte neplacute.

Sursa foto : Dailycookie.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului