Cresterea copilului

#biblioteca #carti copii #lectura copii #biblioteca copii

6 ponturi prin care iti ajuti copilul sa citeasca mai mult

Cum sa ii dezvolti pasiunea copilului tau pentru citit si sa il faci sa petreaca cat mai putin timp in fata calculatorului? Este o intrebare pe care poate inca nu ti-ai adresat-o, dar al carei raspuns vrei cu siguranta sa il afli. Cartile il vor ajuta pe cel mic sa isi dezvolte imaginatia intr-un mod in care televizorul sau calculatorul nu o vor face vreodata. In plus, bagajul de cunostinte al micutului va fi mult imbogatit. Iata sase ponturi prin care iti ajuti copilul sa citeasca mai mult!

1 Alege carti interesante pentru el

Cultiva-i placerea pentru carti inca de mic, citindu-i cate o poveste inainte de culcare. Daca a ajuns la scoala si are de citit carti recomandate de profesori, incurajeaza-l sa o faca cumparandu-i alte carti care ii trezesc interesul. Ia-l intr-o librarie si lasa-l sa aleaga ce isi doreste sa citeasca.

2 Fii un exemplu

Cea mai buna metoda prin care il poti ghida catre universul magic al cartilor esti chiar tu insuti. Citeste in prezenta lui, ingrijeste-ti biblioteca, nu renunta la carti in favoarea filmelor. Poti dezbate subiectul unei anumite carti cu sotul, vei stimula astfel curiozitatea copilului.

3 Cititi zilnic

O jumatate de ora pe zi, timp dedicat lecturii, poate face minuni pe termen lung pentru bagajul cultural si dezvoltarea psihica a copilului tau in viitor. Important este sa mentii pe cat posibil aceasta rutina si sa diversifici subiectele. Azi o revista, maine o nuvela, poimaine o fabula si tot asa.

4 Alege carti potrivite varstei

Daca este la gradinita, opteaza pentru carti cu coperti lucioase si viu colorate. Pe masura ce va creste, il vei ajuta sa abordeze subiecte potrivite varstei lui.

5 Amenajeaza-i propria biblioteca

Nimic nu il va incanta mai tare decat sa aiba in camera lui propria biblioteca. Te vede pe tine in fiecare zi cat de delicat te comporti cu cartile tale, asa ca el va face la fel. Faptul ca are o biblioteca in camera il va incuraja sa citeasca si mai mult si sa mareasca astfel numarul volumelor parcurse.

6 Ai grija sa nu exagerezi

Sub nici o forma nu trebuie sa ajungi sa il obligi sa citeasca. Nu vei face decat sa il frustrezi si mai tare si sa il faci sa urasca aceasta activitate placuta. Cand il vezi obosit sau suparat, renunta la ora de citit.

Sursa foto: thomasvilleschools.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top